Головна Новини Суспільство медицина Глава МОЗ розповів про масову вакцинацію від COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МОЗ розповів про масову вакцинацію від COVID-19 в Україні

Степанов дав відповіді на головні питання про вакцинацію в країні

9 січня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відповів на кілька важливих для українців питань, що стосуються масової вакцинації, локдауну і ситуації з коронавірусом в країні.

Глава МОЗ розповів про масову вакцинацію від COVID-19 в Україні

Максим Степанов розповів про масову вакцинацію в Україні - фото з відкритих джерел


Одне з питань, що хвилює найбільше, стосується дати поставки в Україну вакцини від COVID-19. У зв'язку з тим, що європейські країни вже активно проводять вакцинацію, а в Україні вакцини досі немає, люди задаються питанням, коли ж можна буде робити щеплення. За словами Максима Степанова, вже в лютому в Україну повинні завезти препарат. Відповідно, з того ж місяця почнеться масова вакцинація.


Глава МОЗ відповів також і на питання про те, чи буде використовуватися в Україні вакцини з Індії, Росії та Китаю. Він зазначив, що використання цих вакцин не планується. Принаймні, на сьогодні. Договір про постачання був укладений з одним із найбільших виробників вакцин. Також Степанов повідомив, що на цей момент ведуться переговори та з іншими компаніями. Цей процес практично підійшов до кінця. Зараз йде узгодження договору.


Нагадаємо, що з 8 по 25 січня в Україні діє локдаун. На час карантину заборонено відвідування освітніх закладів, крім дитсадків. Також йде заборона на роботу кафе, барів, ресторанів, фітнес-клубів, непродовольчих ринків.


Максим Степанов вкотре наголосив, що на сьогодні дуже важливо серйозно поставитися до карантину і дотримуватися всіх правил. Крім того, до середині лютого захворюваність на грип досягне піку. У зв'язку з цим, зараз дуже важливо знизити кількість хворих на грип або ж коронавірус.


Раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що супермаркети на локдауні можуть продавати будь-які товари, але є умова, а також про те, що була названа основна причина введення нового локдауна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини