Головна Новини Суспільство медицина Епідситуація в окупованому Криму близька до катастрофічної: представник Президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідситуація в окупованому Криму близька до катастрофічної: представник Президента

Правозахисники вважають, що окупаційна влада півострова подає фейкові дані про кількість померлих від COVID-19, приховуючи справжню цифру

4 листопада 2020, 18:34
Поділіться публікацією:

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич заявив, що ситуація, що склалася з коронавірусом в окупованому Криму, наближається до катастрофічної. Про це йдеться на офіційній сторінці в Facebook.

Епідситуація в окупованому Криму близька до катастрофічної: представник Президента

"Ситуація з пандемією COVID-19 близька до катастрофічної в тимчасово окупованому Криму, а російська окупаційна влада не в змозі захистити життя і здоров'я кримчан", — зазначив він.

За словами Кориневича, в лікувальних закладах півострова спостерігається дефіцит ліжкомісць, лікарі змушені відмовляти пацієнтам в госпіталізації, інфікованих хворих відправляють в санаторії, де вони страждають від відсутності кваліфікованої медичної допомоги.

Також Представник Президента розповідає про те, що в Криму немає можливості пройти безкоштовно тест на наявність інфекції, швидка на виклики не виїжджає, а аптеки на півострові порожні.

"Статистика ситуації з COVID в Криму спотворюється російської окупаційною владою, немає об'єктивної інформації для цивільного населення про ризики, пов'язані з COVID-19, також відсутній контроль за використанням засобів індивідуального захисту і обладнання в громадських місцях і місцях, де багатолюдно", — підкреслює Кориневич.

За даними окупаційної влади, на сьогоднішній день на півострові захворіло COVID-19 понад 12,8 тис людей, летальних випадків — 234 випадки.

Раніше "Коментарі" писали про те, що через неконтрольоване зростання захворюваності, відсутність місць в лікарнях влада Польщі закриває непродовольчі магазини в торгових центрах і всі розважальні установи, сподіваючись таким чином стримати поширення коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини