Головна Новини Суспільство медицина Епідеміолог: "Британський" штам коронавірусу виявили на Закарпатті ще взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідеміолог: "Британський" штам коронавірусу виявили на Закарпатті ще взимку

Новий вид коронавірусу повинен спонукати людей дотримуватися карантинних норм та ізоляції

17 березня 2021, 13:39
Поділіться публікацією:

Завідуюча відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик заявила, що інформація про виявлений "британський" штам коронавірусу на Закарпатті має спонукати населення дотримуватися самоізоляції та карантину. Медик повідомила, що новий штам "був завезений" в Україну ще взимку, передає Укрінформ.

Епідеміолог: "Британський" штам коронавірусу виявили на Закарпатті ще взимку

Коронавірус - фото з відкритих джерел


"Ми знаємо, що цей штам коронавірусу в область було завезено. За нашими гіпотезами, це сталося ще взимку, перед тим масштабним стрибком захворюваності у лютому. Дійсно, ми спостерігаємо трошки іншу клінічну картину перебігу хвороби, викликаної коронавірусом. Маємо іншу симптоматику, важчі форми захворювання і значно більшу кількість виявлених випадків порівняно з піком другої хвилі коронавірусу, який в області був восени 2020 року", — зазначила Тимчик.


За словами епідеміолога, виявлення нового виду коронавірусу в Україні має "вплинути на свідомість населення і спонукати людей дотримуватися карантинних норм".


"Інформація про "британський" штам повинна була вплинути на свідомість населення і спонукати людей більше дотримуватися карантинних норм: не порушувати самоізоляцію і масковий режим, не проводити сімейних торжеств, адже доведено, що "британський" штам коронавірусу має набагато більше поширення, ніж інші штами", — підкреслила Тимчик.


Як раніше повідомляли "Коментарі", в Японії оголосили про перший випадок захворювання новим, раніше невідомим штамом коронавірусу. Медики вже прогнозують, що він здатний стати настільки ж небезпечним, як і раніше виявлені "британський", "бразильський" або "південноафриканський" види коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини