Головна Новини Суспільство медицина Експерт розповіла, чому відіспатися у вихідні – погана ідея, яка боляче б'є по організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповіла, чому відіспатися у вихідні – погана ідея, яка боляче б'є по організму

На вихідні краще дотримуватися встановленого раніше режиму дня

7 лютого 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Від багатьох нерідко можна почути фразу "Відісплюсь на вихідних". Адже через важкі умови роботи не всім вдається мати здоровий повноцінний сон і висипатися щодня. Ось тільки мало хто знає, що відключити будильник і добре відіспатися у вихідні дні — це не зовсім хороша витівка, яка може принести чимало проблем вашому організму. Зокрема, це може зашкодити вашому режиму сну, якого вже звик ваш організм. У результаті, ви ризикуєте заробити собі безсоння. Як передає портал "Коментарі", про це розповів експерт зі сну Стефані Ромішевські, пише "Express".

Експерт розповіла, чому відіспатися у вихідні – погана ідея, яка боляче б'є по організму

Сон. Фото: з відкритих джерел

Стефані зазначила, що мозку складно зосередитися і зрозуміти, коли потрібно включатися в роботу, коли ви занадто довго спите. У результаті, коли ви довго лежите, мозок це сприймає за додатковий сон, навіть якщо ви пізно лягли спати і відчуваєте, що не виспалися.

Говорячи про підтримку режиму сну, експерт радить тренувати свій організм спеціальними підготовками, а саме відкласти подалі всі гаджети, готуючись до сну. Мінімум за годину бажано перестати дивитися телевізор, гортати стрічку в соцмережі або сидіти перед ноутбуком.

Фахівець зі зміни поведінки доктор Рошан Мохідін вважає, що краще буде, якщо ви не відмовитеся від свого режиму навіть у вихідний день. Не варто проводити в ліжку більше часу, ніж потрібно вашому організму, щоб не з'явився стрес. Рошан Мохідін додав, навіть тим, хто працює вдома і йому не потрібен час на приготування до роботи і час на те, щоб дістатися на роботу, краще не випадати зі свого режиму і відмовитися від витівки, щоб кілька додаткових годин повалятися в ліжку.

Читайте також на порталі "Коментарі – лікарі розповіли, які продукти забезпечать здоровий сон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини