Головна Новини Суспільство медицина Експерт: Аби знизити ризик зараження коронавірусом — необхідно закрити супермаркети
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: Аби знизити ризик зараження коронавірусом — необхідно закрити супермаркети

Доктор медичних наук, народний депутат I скликання Валерій Івасюк радить зачиняти усі магазини та супермаркети протягом нічних годин роботи та проводити кварцування

22 жовтня 2020, 12:45 comments3469
Поділіться публікацією:

Кварцування може допомогти знизити ймовірність зараження COVID-19. Процедуру слід проводити в нічні години роботи закладу, а тому їх необхідно зачиняти, повідомляє "Апостроф" з посиланням на доктора медичних наук, народного депутата I скликання Валерія Івасюка. 

Експерт: Аби знизити ризик зараження коронавірусом — необхідно закрити супермаркети

Фото: pmg.ua

Експерт посилається на дослідження, проведене в Японії. В його рамках провели посів COVID-19 на різних поверхнях у темному приміщені так, щоб ультрафіолет ніяк не досягав уражених ділянок. В результаті — навіть на 18-36 день вірус продовжує зберігати можливість контамінації на дерев'яних, пластикових, металевих та інших поверхнях, куди не потрапляло світло. 

"Саме тому, насамперед я б рекомендував заборонити цілодобову роботу великих супермаркетів. Повинно проводитись кварцування в нічний час всіх приміщень, де є скупчення людей", — наголосив Івасюк.

Також експерт наголошує про загрозу зараження коронавірусом на місцевих виборах та закликав виконувати вимоги щодо кварцування на виборчих дільницях, яке має проводитися кожні дві години. 

Як раніше писали "Коментарі",  В Україні різко зросла кількість хворих на Covid-19. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини