Друга доза вакцини від коронавірусу: МОЗ повідомило про строки отримання

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, через який час після щеплення має відбутися вакцинація другою дозою вакцини від коронавірусу

Українці, які вакцинувалися першою дозою вакцини від коронавірусу Covishield/AstraZeneca, мають отримати другу дозу препарату через 12 тижнів після першої. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України у своєму Telegram-каналі сьогодні, 20 квітня.

Повідомляється, що про час і місце вакцинації від коронавірусу людині мають повідомити за контактним номером, який був залишений під час щеплення.

Як зазначили в МОЗ, посилаючись на медичний журнал The Lancet, дослідження показали, що ефективність вакцини AstraZeneca після двох стандартних доз, введених з інтервалом у 12 тижнів або більше, зростала до 81,3%. Дослідження проводилося в березні 2021 року.

"Тому Оперативний штаб МОЗ із вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації НТГЕІ збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca до 12 тижнів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова МОЗ Максим Степанов заявив, що після Великодня 2021 року в Україні може відбутися новий сплеск епідемії коронавірусу. За словами міністра, Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус і наразі динаміка заражень йде на спад. Однак у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що розслаблятися зарано.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечною. В Україні, на думку медика, доводиться враховувати ситуацію із вакцинами. Можливість вакцинації іншим виробником допустима, вважає експерт. Однак лікар каже про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна чи інактивована вакцина.