Головна Новини Суспільство медицина Дослідження показало, скільки зберігається імунітет до COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показало, скільки зберігається імунітет до COVID-19

З'явилися результати нового дослідження

1 листопада 2020, 04:45 comments2664
Поділіться публікацією:

Імунітет до інфекції Covid-19 зберігається принаймні п'ять місяців, а, можливо, і довше. Про це повідомляє CNN, посилаючись на дослідження Школи медицини Ікана в Маунт-Сінай (Нью-Йорк).

Дослідження показало, скільки зберігається імунітет до COVID-19

Так, недавнє дослідження показало, що в організмі людини існує не одна хвиля інфекційного контролю. У відповідь на інфекцію людське тіло виробляють цілу армію імунних з'єднань, і деякі з них швидко відмирають, а інші — накопичуються повільніше.

"У той час як з'явилися повідомлення про те, що антитіла до цього вірусу швидко зникають, ми виявили прямо протилежне — більше 90% людей, які були хворі легким або середнім ступенем тяжкості, виробляють досить сильні антитіла, щоб нейтралізувати вірус. І реакція зберігається протягом багатьох місяців", — йдеться у заяві глави дослідницької групи Флоріана Краммера, професора вакцинології у Школі медицини Ікана.

Команда вивчила антитіла більш ніж 30 000 чоловік. І більшість з них мали середній або високий рівень антитіл до шипового білку вірусу.

У дослідженні наголошується, що тривале збереження антитіл — не є стовідсотковою гарантією захисту від повторного зараження. Але вчені вважають, що це з великою ймовірністю зменшує шанси знову інфікуватися.

Варто додати, що після перенесення ряду хвороб у людини з'являється довічний імунітет, як у випадку з кором. З респіраторними вірусами, такими як грип, складніше. Люди можуть заразитися знову і знову, а вакцини проти грипу зазвичай забезпечують лише частковий захист від інфекції та важких захворювань.

Коронавіруси, відзначають вчені, схоже знаходяться посередині. Тим не менш, є докази того, що у людей може розвиватися імунітет.

"Індукуються нейтралізуючі антитіла, й вони можуть зберігатися роками і забезпечувати захист від повторного зараження або послаблювати хворобу, навіть якщо люди повторно заражаються", — йдеться в дослідженні.

За словами вчених, наступним важливим кроком буде встановлення так званих корелятів захисту. Це з'єднання, які можна виміряти в крові, щоб дізнатися, чи є у когось імунітет. В такому разі не буде необхідності чекати і дивитися, чи заразиться людина знову або після вакцинації.

Раніше повідомлялося, що вчені заговорили про мутацію коронавірусу. Новий вид стали все частіше виявляти в хворих у Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини