Головна Новини Суспільство медицина До України йде «індійський» штам коронавірусу: чого очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

До України йде «індійський» штам коронавірусу: чого очікувати

Новий різновид COVID-19 дуже небезпечний для молодого населення — вражає нирки і шлунок

7 травня 2021, 20:09 comments1033
Поділіться публікацією:

Індія, котра перетворилася на новий епіцентр коронавірусного захворювання, все ще встановлює трагічні рекорди щодо хворих і померлих пацієнтів. Чимало країн із жахом спостерігають за поширенням "індійського" штаму по світу і прогнозують подальший розвиток ситуації. За словами керівника МОЗ Максима Степанова, українцем теж слід готуватися до важких наслідків "індійської" варіації коронавируса, повідомляє "Україна 24".

До України йде «індійський» штам коронавірусу: чого очікувати

Індійський штам коронавірусу скоро добереться до України. Фото: Sky News

Степанов не заперечує, що рано чи пізно в Україні діагностують випадок захворювання, пов'язаний і вірусом, який мутував на території Індії. На це вказує, як мінімум, наявність пацієнтів із таким діагнозом у найближчих європейських країнах — Румунії, Польщі, Чехії тощо.

Чиновник підкреслює, що у випадку з "індійським" штамом доводиться говорити про більш серйозні наслідки хвороби, ніж із тим же "британським". За словами Степанова, цей різновид вірусу діє не тільки на легені. Від негативного впливу також страждають нирки і навіть шлунок.

Окремо Максим Степанов додає, що "індійський" штам COVID-19 є особливо небезпечним для молодого населення — навіть їхній імунітет не справляється із протистоянням хворобі.

Відзначимо, що досить безрадісними прогнозами поділилася з українцями і представниця індійського МОЗ Друба Гош. За словами спеціалістки-вірусолога, від "індійської" різновиду ковіду людей не рятує навіть вакцинація.

При цьому Гош підкреслює, що мова йде про осіб, які отримали лише першу дозу вакцини. Такий ефект пов'язаний із тим, що потужності тільки однієї "частини" препарату виявилося недостатньо, аби протистояти коронавірусу.

За словами Друби Гош, багато із вакцинованих зуміли оговтатися від хвороби, причому швидше за інших. Однак зафіксовані і летальні випадки. Тому індійська спеціалістка закликає українців якомога відповідальніше поставитися до карантинних обмежень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку американських дослідників, українська ковідна статистика відрізняється від дійсності. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яким чином Україна збирається підтримати індійське населення в розпал коронавірусної пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини