Головна Новини Суспільство медицина COVID-19 в Україні: в якому із регіонів понад 80% пацієнтів підхопили дельта-штам
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 в Україні: в якому із регіонів понад 80% пацієнтів підхопили дельта-штам

У Рівненській області за останній тиждень кількість хворих зросла на 60%

11 серпня 2021, 18:22
Поділіться публікацією:

Більше, ніж наполовину — такі невтішні результати збільшення кількості пацієнтів, котрі підчепили коронавірусну хворобу, в Рівненській області повідомляють місцеві медики. За словами головного санлікаря регіону Романа Сафонова, COVID -19 як і раніше демонструє вельми зростаючу динаміку.

COVID-19 в Україні: в якому із регіонів понад 80% пацієнтів підхопили дельта-штам

На Рівненщині 80% хворих на коронавірус підчепили штам "дельта". Фото ілюстративне

Як відзначили в Рівненській облдержадміністрації, зараз на території області близько 80% від усіх захворілих, ймовірно, є носіями дельта-штаму. Це, в свою чергу, і призводить до збільшення кількості пацієнтів в лікарнях, адже така мутація коронавірусу є однією із найбільш заразних.

Цифри говорять самі за себе: за останні сім днів захворюваність на коронавірус зросла у Рівненському регіоні на 60%.

Роман Сафонов пояснив, що вже в четвер, 12 серпня, три десятка відібраних зразків будуть спрямовані на додаткові аналізи. Це допоможе підтвердити версію медиків про те, що вони мають справу зі штамом "дельта".

Подібна процедура, до речі, повинна буде повторюватися — щоб в регіональних лабораторіях могли визначити, які мутовані види ковіду у певний період часу знаходяться всередині країни. Такі дії прописані у відповідному протоколі, якому зобов'язані слідувати медичні працівники по всій країні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що про різкий сплеск захворювання заговорили в Америці. Все тому, що дослідники виявили прискорене поширення нового, більш заразного йота-штаму. Чим він небезпечний, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те коли, на думку вчених, варто очікувати найбільшої кількості летальних випадків від коронавируса. Крім цього ми розповідали, наскільки високий ризик підхопити ковід у вакцинованих обома дозами препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини