Чому вакцинація в Україні може зірватися

Люди, які мають пріоритет, масово відмовляються вакцинуватися

Вакцинація проти коронавірусу в Україні знову під загрозою. Про це повідомив Telegram-канал Легітимний.

Анонімне джерело каналу повідомляє, що Міністерство охорони здоров'я стикнулося з великою проблемою, яка зараз вирішується тиском на керівництво лікарень. Річ у тому, що медичний персонал, який потрапив в першу чергу вакцинації, зараз вже на 90% відмовляється від щеплення індійською вакциною COVISHIELD Serum Institute India, яка є аналогом AstraZeneca. Особливості цього препарату зібрано в нашому матеріалі.

Як повідомляє джерело, в Україні ще раніше значна частина медиків відмовлялися вакцинуватися. Зараз, після придбання іншої вакцини, ці відмови збільшилися в сотні разів. Деякі медпрацівники аргументують свою думку - вакцина ще не пройшла клінічні дослідження і всі випробування незакінчені.

Як підкреслило джерело, нині проблему вирішують перевірками та звільненнями.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко стверджує, що безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу зможуть всі охочі українці. Однак санітарний лікар також підкреслив, що урядом країни була розроблена спеціальна "дорожня карта", яка передбачає пріоритет вакцинації людей із групи ризику, а також співробітників "критичних для держави" структур. Деталі читайте тут.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, міністру охорони здоров'я Максиму Степанову може загрожувати відставка. За якої умови це станеться, повідомила народний депутат з партії "Слуга народу" Ірина Верещук. Подробиці читайте в нашому матеріалі.