Головна Новини Суспільство медицина Чому постійно мерзнуть ноги: навіть влітку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому постійно мерзнуть ноги: навіть влітку

Холодні ступні можуть бути ознакою нестабільного артеріального тиску

11 грудня 2021, 01:35
Поділіться публікацією:

Мерзнути у холодну пору року – природно для людини. Стопи ніг мають мінімум м'язових волокон і не захищені жировою подушкою. А чому ноги здорової людини мерзнуть у теплі?

Чому постійно мерзнуть ноги: навіть влітку

Здоров'я (фото з відкритих джерел)

Холодні ступні можуть бути ознакою нестабільного артеріального тиску. При зниженні тиску змінюється швидкість струму крові та капілярна сітка кінцівок страждає від порушень обміну. А у разі підвищення тиску настає спазм судин і першими знов-таки страждають кінцівки, пише lifehacker.

Також мерзлякуватість ніг може свідчити про залізодефіцитну анемію, простими словами — недокрів'я. Чому? Все просто: мало гемоглобіну – мало кисню – мало тепла. У такому разі просто перевірте рівень гемоглобіну в крові – здайте кров на загальноклінічне лабораторне обстеження.

Звичайно, ноги мерзнуть і у здорової людини. Наприклад, якщо вона переохолодилася, промокла, носить незручне взуття або колись перенесла обмороження кінцівок. Іноді ноги мерзнуть через суворі дієти, при яких порушується обмін речовин. Спровокувати відхилення, пов'язані з роботою судин, можуть куріння, алкоголь. А найпростіша причина: людина часто сидить або лежить у незручній позі.

Нагадаємо, з проблемою гіпергідрозу — стану, що характеризується підвищеною пітливістю, стикається безліч людей, особливо у спеку. Через багате потовиділення можуть почати погано пахнути ноги та розвинутися грибок. Що ж робити? Купуйте спеціальні устілки, які допомагають боротися з підвищеною пітливістю ніг і неприємним запахом. Вони призначаються всім типів закритого взуття. Але пам'ятайте, що якісна устілка повинна бути максимально комфортною та мати високі експлуатаційні властивості.

Обмежте споживання "швидких" вуглеводів. Експерти кажуть, що продукти, у складі яких є рафіновані вуглеводи (хліб, макарони), можуть посилювати потовиділення. До того ж так звані "швидкі" вуглеводи створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій і грибків. Так що варто переглянути свій раціон і додати до нього більше овочів і фруктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини