Головна Новини Суспільство медицина Чому не можна лікувати немовлят антибіотиками
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна лікувати немовлят антибіотиками

Антибіотики сповільнюють розвиток дітей

27 січня 2021, 22:55
Поділіться публікацією:

Лікувати немовлят антибіотиками небезпечно. Про це повідомила міжнародна група вчених.

Чому не можна лікувати немовлят антибіотиками

Чи можна лікувати дітей антибіотиками. Фото: cdnimg.rg.ru

Під час чергових досліджень науковці виявили, що діти, яких лікували антибіотиками, мали нижчий індекс маси тіла. Окрім того, у малят спостерігався сповільнений ріст та розвиток в порівнянні з однолітками.

Вчені також повідомили, що антибіотики шкодять переважно хлопчикам. Дівчата більш стійкі до сильних ліків. Поки вчені намагаються з'ясувати причину такої різниці.

В досліджені брали участь 1100 дітей з різних куточків світу. Вони отримували сильні ліки протягом перших чотирнадцяти днів після народження.

Науковці пов'язують сповільнений розвиток з порушенням мікробіому кишківника.

Окрім того, вчені зробили додатковий дослід на тваринах. Мишам пересадили мікробіом з кишківника новонароджених, які отримували антибіотики. Результати повторилися. Особини з пересадженим мікробіомом дуже повільно набирали вагу.

Нагадаємо, що десятки років поспіль у суспільстві існує теорія, що носіння бюстгальтерів під час сну є причиною виникнення проблем зі здоров’ям. Найстрашнішою жінки, звичайно ж, вважають рак молочної залози. Утім, значна частка людей також стверджує, що від звичайного ліфчику є певна користь. Спеціалісти пояснили, що ж у цьому правда, а що — ні. Деталі читайте на нашому сайті.

Також "Коментарі" раніше писали про гепатит А у дітей. Гепатит А (також званий хворобою Боткіна) викликається вірусом, який вражає печінку. Вірус гепатиту А живе в сечі, він поширюється, коли діти або дорослі вступають в контакт з об'єктами, продуктами харчування або водою, які були заражені вірусом. Інкубаційний період складає від двох до шести тижнів. Про симптоми та причини хвороби читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Андрей

27 січня 2021, 23:13

Полностью согласен с автором статьи


Новини