Головна Новини Суспільство медицина «Чому майже 40% українців не потрібно вакцинувати» - заява епідеміолога
commentss НОВИНИ Всі новини

«Чому майже 40% українців не потрібно вакцинувати» - заява епідеміолога

Епідеміолог розповів, що 40% українців мають імунітет до COVID-19: "Навіщо їх вакцинувати?"

14 серпня 2021, 11:13 comments1236
Поділіться публікацією:

В Україні 2,6 мільйона осіб уже двічі щеплено вакциною проти коронавірусу. Всього ж понад 4,5 мільйона наших співвітчизників отримали хоча б одну дозу вакцини. При цьому, як виявилося, не всім українцям потрібно було робити цю вакцинацію, тому що чимало з тих, хто вже щеплений, мали й до цього антитіла. Тобто хтось із симптомами, а хтось і без них вже раніше перехворів на коронавірус. Як передає видання "Коментарі", про це поінформував лікар-епідеміолог Олексій Галімський в інтерв'ю "Апостроф TV".

«Чому майже 40% українців не потрібно вакцинувати» - заява епідеміолога

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Лікар акцентував на тому, що на замовлення РНБО в Україні було проведено наукове дослідження, згідно з результатами якого 40% громадян України мають антитіла та імунітет до коронавірусу. Тобто, раніше люди вже зустрічалися з коронавірусною хворобою, перенесли її й тепер більш-менш захищені від важкого її результату. За фактом немає потреби зараз вакцинувати таких людей.

За словами Галімського, багато медиків нарікали за те, щоб в Україні не вакцинувати всіх нерозважливо, а перед щепленнями проводити скринінгові тестування. Якщо після цих досліджень виявлялося, що людина перехворіла на коронавірус і в її крові є антитіла, то вона не потребує щеплення. У такої людини як мінімум на півтора року є свій імунітет, це доведено вченими. При величезному дефіциті вакцини в Україні краще було б вакцинувати людей із груп ризику, а не усіх підряд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти просять не поспішати робити третю дозу вакцини проти коронавірусу — наслідки будуть невтішними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини