Головна Новини Суспільство медицина Чому Covid-19 небезпечніший для людей з діабетом і хворим серцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Covid-19 небезпечніший для людей з діабетом і хворим серцем

Зараження відбувається швидше, а наслідки хвороби можуть бути значно важчими

27 листопада 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Фахівці з Китаю заявили про те, що люди, у яких є проблеми з серцево-судинною системою або діабет, наражаються на підвищену небезпеку при Covid-19. Тому що у них спостерігається підвищений рівень холестерину.

Чому Covid-19 небезпечніший для людей з діабетом і хворим серцем

Чому Covid-19 небезпечніше для людей з діабетом і хворим серцем. Фото: unsplash

Вірус чіпляється за молекули цієї речовини, використовуючи їх як "таксі". Холестерин дозволяє вірусу легко зв'язатися з клітинним рецептором, через що заразити здорові клітини він може дуже легко.

Дослідження вчених з Китайської академії військових медичних наук вже опубліковано в журналі Nature Metabolism. В ході наукового експерименту вони детально вивчили рецептор SR-B1, який з'єднується з молекулами холестерину. Цей рецептор є в клітинах по всьому організму, навіть в легенях, на які й націлений коронавірус.

Але Covid може навіть не використовувати цей рецептор безпосередньо, йому достатньо проникнути в процес з'єднання холестерину з SR-B1 для інфільтрації клітин.

Експерти знайшли в структурі коронавірусу субодиницю, яка здатна чіплятися за молекулу холестерину. Вони підсумували, що така ситуація дає можливість коронавірусу дуже легко проникнути в здорові клітини.

Негативних наслідків можна уникнути, якщо заблокувати або нейтралізувати рецептор SR-B1. Тоді можна буде придушити інфекцію. Вчені поділилися, що саме за допомогою такого методу можна лікувати вірусне захворювання в недалекому майбутньому. І найбільше він підійде людям, у яких є проблеми з серцево-судинною системою, діабет, а також ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому деякі фрази та слова можуть спровокувати хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини