Чи реально перемогти пандемію COVID-19 до кінця 2021 року - відповідь ВООЗ

За словами представника ВООЗ, це нереально

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що країнам світу не вдасться впоратися з наслідками пандемії COVID-19 нового типу до завершення 2021 року. Однак, за словами чиновника ВООЗ Майкла Райана, світ зможе побороти її найгірші наслідки, передає "Радіо Свобода".

"Нереально думати, що ми закінчимо з цим вірусом до кінця року. Але я гадаю, що ми можемо подолати, якщо будемо розумні, найгірші наслідки – госпіталізації, смерть та трагедію, пов’язані з цією пандемією", – наголосив Раян.

Нагадаємо, що найгірший сценарій поширення коронавірусу вже позаду. Про це повідомив голова Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге. За його словами пандемія коронавірусу повинна завершитися вже на початку наступного року. Зараз ситуація контролюється і набагато більш позитивна, якщо порівнювати з минулим роком. Ганс Клюге повідомив, що цілком ймовірно, що до 2022-го року коронавірус стане ендемічним захворюванням і буде поширюватися серед населення, як той же грип. Однак не буде такої критичної ситуації як раніше.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що людям, які отримали вакцину проти коронавірусної інфекції COVID-19, все одно доведеться постійно носити захисні маски і дотримуватися соціальної дистанції. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Експерти ВООЗ відзначають, що зараз є наукові докази того, що вакцина від коронавірусу допомагає запобігти розвитку захворювань легенів на тлі COVID-19, але поки не ясно, як поводяться нові мутації інфекції й наскільки вони стійкі до вакцин. Це означає, що вакцина може бути ефективною тільки для якогось одного штаму.