Головна Новини Суспільство медицина Чи потрібно посилити карантин в Україні через дельта-штам COVID-19 — імунолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно посилити карантин в Україні через дельта-штам COVID-19 — імунолог

Медик вважає, що додаткових обмежень для українців поки вводити не варто

25 червня 2021, 18:55 comments1482
Поділіться публікацією:

Через нові, більш посилені мутації коронавірусу світ може опинитися на порозі нового спалаху пандемії. Виявлено дельта-штам, раніше відомий як "індійський", і в Україні. Однак, на думку імунолога Андрія Волянського, посилення карантину в країні не потрібне, передає "Україна 24".

Чи потрібно посилити карантин в Україні через дельта-штам COVID-19 — імунолог

Імунолог розповів, чи треба посилити карантин в Україні. Фото із відкритих джерел

Фахівець вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Незважаючи на те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості людей, які підхопили "корону", українці знаходяться у відносній безпеці, говорить Волянський.

За словами імунолога, в нашій країні набагато більше людей вже перехворіли COVID-19, ніж в Росії. Це означає, що вони мають природний імунітет до вірусу. Також дельта-штам хоч і є більш заразним, але особливих ускладнень при протіканні хвороби не демонструє, запевняє лікар.

На підтвердження своїх слів Андрій Волянський наводить ситуацію у Великобританії. За майже два місяці, із початку травня, щоденна захворюваність серед британців зросла із двох до близько 16 тисяч осіб. За словами фахівця, навіть за такої статистики місцеві лікарі не фіксують сплеску смертей серед коронавірусних пацієнтів.

Імунолог вважає, що для дельта-штаму і вакцинація (найчастіше однією дозою, а не двома) не є надто сильною перешкодою. Однак клінічна картина захворювання демонструє мінімум ускладнень. Тому Волянський вважає, що дельта-підвид вірусу є легкою формою захворювання, а, отже, серйозних причин для посилення карантинних обмежень в Україні немає.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували, що лікар розповів про найпоширеніші симптоми, характерні для дельта-штаму коронавірусу. Подробиці читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яким чином найчастіше передається цей штам захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини