Головна Новини Суспільство медицина Чи потрібна маска під час спортивних занять: ВООЗ дала відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібна маска під час спортивних занять: ВООЗ дала відповідь

Експерти ВООЗ дали рекомендації, які допоможуть не інфікуватися коронавірусом під час занять спортом

5 грудня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Не дивлячись на запобіжні заходи у час пандемії коронавірусу, під час занять спортом краще не вдягати маску. Такі рекомендації дає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Чи потрібна маска під час спортивних занять: ВООЗ дала відповідь

Фото: 1gai.ru

Так, ВООЗ оновила рекомендації щодо використання масок для профілактики поширення COVID-19. Повідомляється, що не варто носити маски під час занять спортом. На думку ВООЗ, маски під час інтенсивних занять спортом можуть заважати комфортному диханню. При цьому наполягають на дотриманні дистанції щонайменше 1,5 метра та радять добре провітрювати приміщення. Особливу увагу рекомендується приділяти дезінфекції поверхонь, яких часто торкаються.

У ВООЗ наголошують, що лише маска не може захистити від вірусу. Важливо пам’ятати про дистанцію, уникати великого скупчення людей, чхати та кашляти в лікоть чи одноразову хустинку, а також робити провітрювання приміщень. Крім того, не забувайте ретельно мити руки до та після використання маски, а також правильно її надягати, носити, знімати та прати (тканинна) / викидати (медична).

Нагадаємо, юні винахідники України розробили "розумну" маску, яка зчитує симптоми COVID-19. Крім того, пристрій моніторить показники навколишнього середовища — повітря, температуру і вологість навколишнього середовища. Автори маски планують взяти участь в міжнародних змаганнях з робототехніки — FIRST Robotics Competition, які відбудуться в США.

Як повідомлялося, американські вчені з’ясували, які продукти варто додати до раціону харчування хворим на коронавірусну хворобу. Дослідження вчених визначило чотири таких продукти, які всім нам добре відомі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини