Головна Новини Суспільство медицина Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу

Скільки українців схвально ставляться до легалізації медичного та рекреаційного канабісу в Україні

3 липня 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

28 червня президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді та закликав депутатів легалізувати медичний канабіс, який зміг би допомогти долати "біль, стрес і травми війни". Компанія Active Group провела опитування серед українців щодо їх ставлення до легалізації медичного канабісу в Україні.

Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу

Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу

Згідно з результатами досліджень 67,7% українців схиляються до ідеї легалізувати медичний канабіс. Цілком таку ідею підтримую 42,6% опитаних та ще 25,1% обрали варіант "швидше так". Проти легалізації виступило 19,1% українців, з яких категорично не підтримує узаконення медичного канабісу 8,7%.

Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу - фото 2

Компанія Active Group також запитала українців щодо ідеї легалізувати рекреаційний канабіс, тобто той, який використовують не обов’язково для медичних цілей, а зокрема як легкий наркотик, через вміст психоактивних речовин.

Щодо узаконення в Україні рекреаційного канабісу підтримка менша, ніж за медичний. Цілком такий крок схвалюють 28,3% опитаних. Схиляються до такої ідеї ще 21,7% респондентів. Таким чином загальна підтримка рекреаційного канабісу становить 50%. Проти виступає 29,2%, з яких 13% категорично не підтримують легалізацію рекреаційного канабісу.

Чи підтримують українці легалізацію медичного канабісу - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені знайшли сполуки канабісу в іншій рослині: нею виявився звичайний бур’ян. Дослідники очікують, що ця рослина в майбутньому може замінити коноплі, які мають психоактивні речовини.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців підтримують легалізацію одностатевих відносин в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/201
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини