Головна Новини Суспільство медицина Чи можуть часник, цибуля і алкоголь "перешкодити" коронавірусу: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть часник, цибуля і алкоголь "перешкодити" коронавірусу: відповідь лікаря

Інфекціоніст пояснила, який вплив на організм мають фітонциди, що містяться в цибулі та часнику

18 листопада 2020, 11:41 comments1311
Поділіться публікацією:

Багато хто в надії захиститися від коронавірусу стали більше вживати цибулі та часнику, а дехто ще й вірить, що інфекцію "уб'є" алкоголь. Чи можуть цибуля, часник і алкоголь допомогти в профілактиці COVID-19, розповіла інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

Чи можуть часник, цибуля і алкоголь "перешкодити" коронавірусу: відповідь лікаря

Лікар зазначає, що, звичайно ж, ці продукти не захищають від коронавірусу. Але в них містяться природні фітонциди.

"Фітонциди мають іншу сприятливу дію на організм, наприклад, на судини. Але радикально на розвиток інфекційного процесу фітонциди не впливають, — пояснює Голубовська. — Адже тяжкість інфекційного захворювання залежить не тільки від дози збудника, але і від реакції імунітету на цей збудник. А при цьому коронавірусному захворюванні, як і при інших, які викликають важкий гострий респіраторний синдром, саме імунна система викликає важке ураження легень".

Крім того, додала медик, відповідь імунітету на збудника, в тому числі визначається генетично. Лікар закликала українців вести здоровий спосіб життя, збалансовано харчуватися і в разі дефіциту вітамінів, зокрема D, заповнити його.

Як повідомлялося, лікар розповів, що при важкій формі коронавірусу стан пацієнта може погіршитися дуже різко, просто за хвилину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини