Головна Новини Суспільство медицина Чи можна схуднути лише завдяки прогулянкам
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна схуднути лише завдяки прогулянкам

Якщо йти зі швидкістю близько 5 км на годину, спалюється 2,5-3 калорії за хвилину, або 150-180 за годину

2 листопада 2021, 03:34
Поділіться публікацією:

Регулярні заняття ходьбою — це чи не ідеальний вид навантаження для людей з дуже великою зайвою вагою: вона не збільшує навантаження на суглоби, дозволяє контролювати частоту пульсу, не допускаючи його небезпечного збільшення, пише gducfkis. Якщо йти зі швидкістю близько 5 км на годину, спалюється 2,5-3 калорії за хвилину, або 150-180 за годину. А якщо збільшити швидкість до 8 км/год, то йде вдвічі більше! Звичайно, все індивідуально, але приблизну витрату можна порахувати. Ходьба є природним рухом, якого людина звикається з перших років життя. Тому з психологічної точки зору розпочати знайомство зі спортом або з плавним процесом схуднення набагато легше саме таким чином.

Чи можна схуднути лише завдяки прогулянкам

Прогулянка - фото з відкритих джерел


Ще один доказ користі ходьби для схуднення виявили дослідники з Університету Аристотеля. Результати проведеного ними дослідження підтвердили: жінки, які регулярно займалися активною ходьбою, в результаті втрачали вагу швидше, ніж ті, хто віддавав перевагу бігу. А для того, щоб прогулянка була особливо ефективною, намагайтеся триматися в рамках пульсу, що дорівнює 70-80% допустимої частоти.


Нагадаємо, український лікар-педіатр Євген Комаровський часто ділиться з українцями корисними порадами. Так, цього разу лікар опублікував на своїй сторінці в Instagram пост, у якому розповів, що потрібна кожній дитині для кращого здоров'я. Літо на дачі для цього ідеальне. Користувачі справедливо зазначають, що для кращого здоров'я мама повинна отримувати годин 8 безперервного сну, сніданок, обід та вечерю за розкладом, а не все одразу і після відбою всієї родини та прибирання квартири. А ще дуже важливо, щоб дитина добре їла. Тільки добре не так багато і не одно "порожній тарілці". Добре означає різноманітно, з овочами та фруктами в раціоні, з цілісним злаком. А те, що зараз пропонують у державних садах — 47 грамів цукру на день трирічки (це 9 шматків рафінаду). За умови, що ВООЗ рекомендує добове споживання цукру для дітей обмежити на рівні ~20 грам.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини