Головна Новини Суспільство медицина Четверта хвиля пандемії: Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Четверта хвиля пандемії: Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19

Польща повідомляє про найбільшу кількість смертей від COVID у четвертій хвилі пандемії

22 грудня 2021, 12:19
Поділіться публікацією:

Польща повідомила про 775 смертей від COVID-19, що є найбільшим щоденним показником у четвертій хвилі пандемії коронавірусу. Дані надало Міністерство охорони здоров’я Польщі. Про це повідомляє Reuters.

Четверта хвиля пандемії: Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19

Медичний спеціаліст лікує пацієнта у відділенні для людей, які страждають на коронавірусну хворобу (COVID-19) у міській лікарні в Глівіце, Польща - Reuters

Польща має справу зі стабільно високим щоденним числом випадків у четвертій хвилі, що змусило владу посилити обмеження. У п’ятницю, 17 грудня, Польща повідомила про 18 021 новий випадок коронавірусу, загальна кількість інфікованих з початку пандемії перевищила 4 мільйони.

"На жаль, (смерті) переважають серед людей похилого віку та невакцинованих... ми не вакцинуємось і надто пізно ходимо до лікарень", – сказав журналістам речник міністерства Войцех Андрусевич.

У міністерстві також повідомили, що майже 83% з 775 осіб, які померли минулої доби, були старше 65 років, а 73% померлих не були щеплені.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейський Союз заявив, що польський закон, який, за словами критиків, має на меті заглушити канал новин, що критикує уряд, створює серйозні ризики для свободи та плюралізму ЗМІ. Законодавство, яке несподівано пройшло через парламент, посилить правила щодо іноземної власності на медіа, зокрема, вплине на здатність діяти телеканалу TVN24, що належить американській медіа-компанії Discovery. 

Європейська комісія заявила, що буде уважно стежити за подіями в Польщі, оскільки закон може призвести до примусових змін у структурі власності медіа-компаній. Правляча націоналістична партія Польщі "Право і справедливість" (PiS) вже давно заявляла, що іноземні медіа-групи мають надто велику владу в країні і спотворюють громадські дебати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини