Головна Новини Суспільство медицина Чим небезпечні дешеві аналоги ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечні дешеві аналоги ліків

Використовувати ліки аналоги рекомендується тільки в окремих випадках

18 лютого 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Часто громадяни задаються питаннями, чи можна заміняти приписані лікарем препарати на дешеві аналоги. Відповідь на це питання дала провізор Ірина Булигіна.

Чим небезпечні дешеві аналоги ліків

Аналоги ліків: чи шкідливі препарати-замінники. Фото: well-good.ru

За словами експерта, ліки-замінники можуть бути не тільки неефективними, а й шкідливими. В оригіналі та аналогах може відрізнятися склад діючих та допоміжних речовин.

До того ж коли виготовляється препарат-аналог, час клінічних випробувань скорочується, щоб зекономити кошти та час. Його тестуванню приділяється менше уваги, оскільки оригінал, по якому робився аналог вже перевірений та його вплив на організм людини відомий.

Зазвичай виробники просто перевіряють, що препарат надійшов в кров, а потім вивівся з організму. Після цієї процедури ліки вважаються дієвими.

Проте Ірина Булигіна повідомила, що аналоги можна використовувати при несерйозних захворюваннях чи болях в окремих частинах тіла, наприклад при головному болю. Проте, якщо в людини гостра чи хронічна проблема, її варто лікувати оригінальними препаратами, які індивідуально назначив лікар.

Нагадаємо, що окрім проблем з легенями, серцем та шлунком, CoViD-19 вражає мозок. Про це повідомили вчені. Коронавірус викликає специфічний симптом під назвою "мозковий туман". Що це і як його лікувати, читайте у нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що геронтолог Володимир Хавінсон назвав чотири простих способи, які допоможуть зберегти молодість. Насправді все просто, важливо лише правильно стежити за своїм організмом. Способи залишатися молодим, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини