Головна Новини Суспільство медицина Бустерна доза AstraZeneca захищає від Omicron - дослідження Оксфордського університету
commentss НОВИНИ Всі новини

Бустерна доза AstraZeneca захищає від Omicron - дослідження Оксфордського університету

Бустер вакцини AstraZeneca справляється з Omicron, показало дослідження Оксфордської лабораторії

23 грудня 2021, 11:44
Поділіться публікацією:

Курс із трьох доз вакцини AstraZenecaпроти COVID-19 ефективний проти швидкого поширення штаму коронавірусу Omicron. Таку заяву зробила фармацевтична компанія в четвер, 23 грудня, посилаючись на дані лабораторного дослідження Оксфордського університету. Про це повідомляє Reuters.

Бустерна доза AstraZeneca захищає від Omicron - дослідження Оксфордського університету

Флакони з написом «Вакцина від коронавірусу Astra Zeneca COVID-19» і шприц перед логотипом AstraZeneca - Reuters

Результати дослідження, які ще не опубліковані в рецензованому медичному журналі, збігаються з результатами конкурентів Pfizer-BioNTech і Moderna, які також знайшли третю дозу, яка працює проти Omicron.

Дослідження вакцини AstraZeneca, показало, що після курсу вакцинації з трьох доз нейтралізуючі здібності проти Omicron були в цілому подібними до тих здібностей вакцини, які проявлялися проти штаму Delta після двох доз.

Компанія, що зареєстрована в Лондоні, заявила, що дослідники Оксфордського університету, які проводили дослідження, були незалежними від тих, хто працював над вакциною з AstraZeneca.

"Якщо ми краще зрозуміємо Omicron, ми виявимо, що відповідь Т-клітин забезпечує надійний захист від важких захворювань та госпіталізації", – сказав Мене Пангалос, керівник відділу досліджень і розробок біофармацевтичних препаратів AstraZeneca, маючи на увазі важливий компонент імунної системи, який реагує на інфекцію й бореться з нею.

Рівень антитіл проти Omicron після повторного щеплення був вищим, ніж у людей, які були інфіковані COVID-19 і вилікувалися від нього природним шляхом, додав англо-шведський виробник ліків.

Хоча попередні дані позитивні для компанії, AstraZeneca заявила у вівторок, 21 грудня, що співпрацює зі своїм партнером Оксфордським університетом над створенням вакцини для Omicron, приєднуючись до подібних зусиль інших виробників вакцин.

В Оксфордському дослідженні проаналізували зразки крові тих, хто інфікований COVID-19, тих, хто вакцинований двома дозами та бустером, а також тих, хто раніше був заражений іншими штамами, що викликають занепокоєння. Він включав зразки від 41 людини, яким було введено три дози AstraZeneca.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в епіцентрі спалаху штаму Omicron пройшов пік захворюваності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини