Головна Новини Суспільство медицина "Британський" штам коронавірусу в Україні відрізняється критичними змінами: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

"Британський" штам коронавірусу в Україні відрізняється критичними змінами: дослідження

Досі на території України фіксували поодинокі випадки попереднього "британського" штаму

22 березня 2021, 13:06
Поділіться публікацією:

"Британський" штам коронавірусу Covid-19 став причиною нинішньої хвилі епідемії в Україні, і є поясненням все більш частого виявлення випадків повторного інфікування. Цей варіант вірусу відрізняється критичними змінами в його ділянках і більш важкими клінічними проявами. Про це повідомляє Інститут молекулярної біології і генетики (ІМБГ) НАН України на своїй сторінці в Facebook 22 березня.

"Британський" штам коронавірусу в Україні відрізняється критичними змінами: дослідження

"Британський" штам Covid в Україні вирізняється критичними змінами - фото з відкритих джерел

За даними дослідників, новий вид мутації вірусу в Україні відрізняється від попередника, вперше виявленого в Лондоні в грудні 2020 року. Різниця в критичних змінах в ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження вірусу в клітині і реактивність імунної системи людини.

Повідомляється, що зразки для дослідження були відібрані на Прикарпатті, коли в регіоні почалося зростання захворювання.

"Очевидно, саме комбінація модифікованих штамів "британця" викликала нинішню хвилю епідемії і є поясненням все більш частого виявлення випадків повторного інфікування людей. Крім того, лікарі фіксують важчий перебіг коронавірусної хвороби у людей", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інформацією про вірус вчені поділилися з представниками ВООЗ, і вони погодилися з висновками вчених ІМБГ щодо нової хвилі захворюваності, викликаної новим для України штамом коронавірусу, який характеризується більш важкими клінічними проявами. У ВООЗ застерегли про появу інших, ще більш небезпечних штамів, які почали фіксувати в сусідніх країнах Європи.

Зазначимо, що досі на території України фіксували поодинокі випадки попереднього "британського" штаму.

"Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку і яким українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами "британця", — підкреслив директор ІМБГ, академік Михайло Тукало.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в ЄС заявили, що Євросоюзу не потрібна російська вакцина від коронавірусу "Супутник V".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини