Головна Новини Суспільство медицина Болгарські вчені визначили побічні ефекти від вакцини Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарські вчені визначили побічні ефекти від вакцини Pfizer

Погане самопочуття зафіксували у чотирьох людей, які отримали щеплення

4 січня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

У Болгарії, де вже почалася вакцинація населення проти коронавірусного захворювання, зафіксували побічні ефекти після щеплення вакциною від американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. Про це розповів директор болгарського Агенства з лікарських препаратів Богдан Кирилов.

Болгарські вчені визначили побічні ефекти від вакцини Pfizer

Вакцина проти коронавірусу від Pfizer - фото з відкритих джерел

Фахівець також зазначив, що виявлені побічні ефекти були легкими, тому що люди, які отримали щеплення вже відновилися. За його словами, чотири людини відчули погіршення самопочуття: двоє  поскаржилися на головний біль, один відчував запаморочення, а ще в одного зафіксували підвищену температуру тіла. Через невеликий проміжок часу побічні реакції припинилися і стан вакцинованих нормалізувався.

До слова, компанія по вакцинації населення проти коронавірусного захворювання почалася в Болгарії 27 грудня. За цей час в країні отримали щеплення близько п'яти тисяч громадян — медичні співробітники та працівники в галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, що раніше у швейцарському Люцерні зафіксований перший летальний результат, який, можливо, має відношення до щеплення , від коронавірусу, яке передувало йому, із застосуванням вакцини, розробленою німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що нульовий етап вакцинації в Польщі спровокував справжній скандал через розподіл препарату для щеплення проти коронавірусного захворювання. На початковому етапі масового щеплення в країні, замість медичних працівників першими вакцину позачергово отримали 18 знаменитостей.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини