Головна Новини Суспільство медицина Бери на замітку: продукти, які бадьорять краще за каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Бери на замітку: продукти, які бадьорять краще за каву

Багато хто звикли думати про те, що лише кофеїновмісні напої здатні їх як слід підбадьорити вранці, проте ця думка помилкова.

12 січня 2023, 06:15
Поділіться публікацією:

Чай, каву та інші напої з кофеїном щодня вживають більш ніж 90% дорослих людей у різних країнах світу. Вважається, що саме кофеїновмісні напої здатні добре підбадьорити з самого ранку і надати нам сил.

Бери на замітку: продукти, які бадьорять краще за каву

Продукти, які допоможуть підбадьоритися/Ілюстраційне фото

Однак, варто розуміти, що кофеїн може згубно впливати на організм людини та завдавати дискомфорту. Фахівці стверджують, що є й інші продукти, які чудово допомагають боротися зі втомою, надають енергію і заряджають бадьорістю.

Зелений чай. Саме його можна використовувати як чудову альтернативу каві, оскільки він також містить кофеїн, хоча і в "щадних" пропорціях. Напій покращує пам'ять та концентрацію, знижує стрес, допомагає регулювати цикл сну-неспання, покращує кровообіг та обмін речовин.

Чиста негазована вода. Рекомендується вживати в середньому 2,7 літра рідини на день для жінок та 3,7 літра рідини на день для чоловіків. Вже через 2-3 місяці ви відчуєте легкість у всьому тілі і станете фізично витривалішими.

Банани. Вони включають вітаміни групи В і С, а також клітковину. Банани відмінно справляються зі втомою через кількість містяться в них електролітів: сполук калію, магнію, натрію, кальцію та фосфору.

Натуральний йогурт багатий на вітамін B12 і пробіотиками. З'їдаємо вранці якісний натуральний йогурт і почуваємося чудово цілий день.

Шпинат. Саме шпинат багатий багатий на залізо, вітаміни групи В і С. Ці речовини є незамінними інгредієнтами для підвищення активності.

Горіхи. Цей продукт багатий на білок, який допомагає стати більш активним і енергійним.


Раніше "Коментарі" писали: Вчені розповіли, чим небезпечне безсоння. Вночі організм людини має відпочивати. Якщо ж ви в нічний час постійно не спите і не дотримуєтеся правильного порядку дня, то на вас чекають неприємності.

Вчені пояснили, як кава та зелений чай пов'язані з ранньою смертю. Багато хто з нас не уявляє свого ранку без гарячого напою, що бадьорить — чай або кава.

Бонус: Названо ознаки того, що настав час припинити пити каву. Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, проте вживати його потрібно з розумом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини