Головна Новини Суспільство медицина Американська компанія Moderna почала тестувати Covid-вакцину на дітях
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія Moderna почала тестувати Covid-вакцину на дітях

Тестування проводиться на дітях у віці від 6 місяців до 12 років

16 березня 2021, 15:48
Поділіться публікацією:

Американська біотехнологічна компанія Moderna приступила до тестування власної вакцини від коронавірусу на дітях. Фаза 2/3 випробувань препарату mRNA-1273 проводиться на дітях у віці від 6 місяців до 12 років. Про це повідомляє прес-служба компанії 16 березня.

Американська компанія Moderna почала тестувати Covid-вакцину на дітях

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

В ході дослідження передбачається оцінити безпеку, переносимість, реактогенність та ефективність двох доз вакцини mRNA-1273, що вводяться з інтервалом у 28 днів.

Планується, що в дослідженні візьмуть участь близько 6 750 дітей в Сполучених Штатах і Канаді у віці від 6 місяців до 12 років.

В ході першого етапу учасники дослідження у віці від двох до 12 років отримають одну з двох дозувань (50 або 100 мкг), учасники віком від шести місяців до двох років отримають препарат в трьох дозуваннях (25, 50 і 100 мкг).

Потім буде проведено проміжний аналіз, щоб виявити, яка дозування буде використовуватися на другому етапі дослідження з контролем плацебо. Після другого щеплення за учасниками дослідження буде вестися спостереження протягом 12 місяців.

Зазначимо, що в грудні Moderna приступила до випробувань вакцини від Covid-19 в США серед підлітків у віці від 12 до 17 років. У компанії планують зібрати інформацію навесні 2021 року. Також повідомляється, що в США вакцину Moderna дозволено використовувати для громадян у віці від 18 років.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Також Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини