Головна Новини Суспільство неймовірно Жінка потрапила в реанімацію, бо випила забагато води: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка потрапила в реанімацію, бо випила забагато води: подробиці

Австралійка ледь не загинула через надмірне вживання води під час лікування застуди

сьогодні, 17:37
Поділіться публікацією:

41-річна австралійка Ніна Манро потрапила до реанімації після того, як вирішила лікувати застуду, випивши величезну кількість води. Жінка випила майже чотири літри рідини за короткий час, вважаючи, що це допоможе їй швидше вилікуватись. Однак, поєднання води та призначених їй ліків від застуди призвело до небезпечного для життя стану – гіпонатріємії, тобто надто низького рівня натрію в організмі.

Жінка потрапила в реанімацію, бо випила забагато води: подробиці

Жінка ледь не померла після того, як випила забагато води

Почалося все зі звичайного кашлю та нежитю, через що Ніна відвідала кілька лікарів, які виписали їй різні ліки, зокрема антибіотики та стероїди. У поєднанні з рекомендаціями пити багато води, це створило "ідеальний шторм", що поставив її здоров'я під загрозу.

За кілька днів до госпіталізації Ніна почала відчувати серйозне нездужання. Під час уроку фізкультури їй стало погано, і їй порадили пити ще більше води. Однак ситуація продовжувала погіршуватися: у неї почалося запаморочення, і її знудило. Незважаючи на те, що жінка нічого не їла, вона продовжувала пити велику кількість води, сподіваючись, що це допоможе їй позбутися хвороби.

15 червня її стан став критичним, і вона опинилася в реанімації. Лікарі виявили, що рівень натрію в її крові знизився до небезпечно низької позначки – всього 100 міліеквівалентів на літр, що значно нижче норми в 135 міліеквівалентів. Фахівці пояснили, що поєднання надмірного вживання води з ліками та інфекцією стало причиною її небезпечного стану. Лікарі п'ять днів намагалися стабілізувати її стан, і тільки після цього жінку виписали з лікарні.

Ніна зізналася, що до цього випадку вважала себе абсолютно здоровою людиною і не підозрювала, що звичайна вода може стати причиною таких серйозних проблем. Після цього випадку вона п'є воду тільки тоді, коли відчуває спрагу, і рекомендує іншим не захоплюватися самолікуванням та пити воду в розумних кількостях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини