Головна Новини Суспільство неймовірно Як виглядає найменша в'язниця у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає найменша в'язниця у світі

Міні-в'язниця: як виглядає і функціонує найменше місце ув'язнення

10 червня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

У невеликому, але мальовничому куточку світу знаходиться одна з найнезвичайніших і найменших в'язниць планети. Йдеться про тюремний заклад на острові Сарк, одному з Канальних островів, що підпорядковуються Великій Британії. Ця в'язниця, що часто описується як найменша у світі, є будівлею з двома камерами.

Як виглядає найменша в'язниця у світі

найменша в'язниця у світі

Сарк — це маленький острів з населенням близько 500 чоловік, і його в'язниця, побудована в 1856, служила місцем для тимчасового утримання дрібних правопорушників. Цікаво, що востаннє в'язниця використовувалася у 1970 році, і з того часу вона відкрита для відвідувань. Будівля в'язниці складається з однієї невеликої камери розміром 2 на 3 метри та невеликої комірки для охоронця.

Як виглядає найменша в'язниця у світі - фото 2

У наш час в'язниця на Сарк рідко використовується за призначенням. Завдяки низькому рівню злочинності на острові, найчастіше вона залишається порожньою. Однак вона все ще функціонує і готова до прийому ув'язнених, якщо вони раптом з'являться. У разі потреби ув'язнені можуть бути поміщені в ці камери на строк до двох тижнів, що є максимальним терміном покарання, який може бути призначений місцевою владою.

Як виглядає найменша в'язниця у світі - фото 3

В'язниця Сарк виділяється не лише своїми розмірами, а й архітектурою. Стіни, викладені з місцевого каменю, та товсті дерев'яні двері із залізними засувами нагадують про минулі часи.

Крім своєї основної функції, в'язниця стала справжньою пам'яткою острова. Туристи приїжджають сюди, щоб побачити одну з найменших в'язниць світу та дізнатися про її історію. Екскурсії дозволяють відвідувачам заглянути в камери і навіть на мить відчути себе ув'язненими, незважаючи на те, що двері замку вже давно не зачиняються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини