Головна Новини Суспільство неймовірно Як китайські науковці перетворюють півонії на коштовні камені
commentss НОВИНИ Всі новини

Як китайські науковці перетворюють півонії на коштовні камені

У Китаї створили діамант із півоній: революційний крок у світі науки

19 квітня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Вперше у світі вчені з Китаю і створили 3-каратний діамант з вуглецевих елементів, отриманих з червоних півоній. “Коментарі” з посиланням на Oddity Central, повідомляють, що цей дивовижний артефакт був представлений в провінції Хенань, у місті Лоянь.

Як китайські науковці перетворюють півонії на коштовні камені

У Китаї створили діамант із півоній: революційний крок у світі науки

Компанія Luoyang Time Promise Co., яка спеціалізується на виробництві штучних діамантів, подарувала його Лоянському національному саду.

Для створення цього неймовірного шедевру з потрійного діаманту використовувались вуглецеві елементи, які отримані з пелюсток червоних півоній. Процес його вирощування був досить складним і вимагав високотехнологічного обладнання та великої експертизи в галузі наукових досліджень. Керуючись новаторським підходом, вчені змогли зламати хімічні зв'язки вуглецевих атомів, отриманих з півоній, і знову їх з'єднати в діамантову структуру.

Вартість цього унікального діаманту оцінюється вражаючою сумою в 300 000 юанів, що дорівнює приблизно 41 400 доларів. Такий високий рівень вартості відображає якість та рідкісність даного виробу, а також величезні зусилля, затрачені на його створення.

"Діамант оцінюється в 300 000 юанів (41 400 доларів). Його вирощують з півоній за допомогою нашої технології біогенного вилучення вуглецю, піддають високій температурі і тиску, а потім обробляють", — сказав Ван Цзин, генеральний директор Luoyang Time Promise Co.

Досягнений успіх не лише підтверджує високий рівень китайських науковців у сфері матеріалознавства та хімії, але і відкриває нові перспективи для використання природних ресурсів у виробництві високоякісних матеріалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини