Головна Новини Суспільство неймовірно П'ять найбільших безлюдних островів Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найбільших безлюдних островів Землі

У світі, як і раніше, є чимало островів, які з тих чи інших причин залишаються безлюдними.

12 липня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

У світовому океані приховані тисячі островів, більшість яких населені як людьми, і дикою природою. Однак серед цього різноманіття існують і ті, хто залишився поза увагою цивілізації — гігантські безлюдні острови, кожен із яких має свою унікальну історію та природу. Давайте розглянемо 5 найбільших із них.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі

Найбільші безлюдні острови нашої планети

1. Острів Девон (Канада)

Найбільший безлюдний острів світу — Острів Девон. Розташований у північній частині Канади, цей острів має площу приблизно 55 тисяч квадратних кілометрів. Він відомий своїми крижаними краєвидами та екстремальними кліматичними умовами, що робить його непридатним для постійного проживання.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі - фото 2

2. Острів Беркнер (Антарктика)

Острів Беркнер, площею близько 44 тисячі квадратних кілометрів, розташований на півдні світу, в Антарктиці. Цей повністю вкритий льодом острів є важливим місцем для наукових досліджень, хоча постійних жителів тут немає.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі - фото 3

3. Острів Принца Патріка (Канада)

З площею близько 15,8 тисяч квадратних кілометрів, острів Принца Патріка знаходиться в північній Канаді. Його віддалене розташування та суворі кліматичні умови зробили цей острів безлюдним.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі - фото 4

4. Острів Елсмір (Канада)

Острів Елсмір, один із найбільших в Арктичному архіпелазі, займає площу близько 11 тисяч квадратних кілометрів. Острів відомий своєю арктичною флорою та фауною, а також археологічними знахідками.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі - фото 5

5. Острів Банкс (Канада)

З площею близько 70 тисяч квадратних кілометрів, Острів Банкс є одним із найбільших безлюдних островів Канади. Він примітний своєю арктичною природою і є важливою територією вивчення зміни клімату.

П'ять найбільших безлюдних островів Землі - фото 6

Ці острови залишаються свідками незайманої людиною природи, зберігаючи загадки та красу. Вони нагадують нам про неосяжні простори нашої планети, де природа все ще домінує над людською діяльністю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини