Головна Новини Суспільство неймовірно Верховна Рада перейменує українське смт на Нью-Йорк
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада перейменує українське смт на Нью-Йорк

Нью-Йорк, Україна - так тепер слід буде писати у навігаторі, аби дістатися до смт Новгородське на Донеччині

3 лютого 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

Донецька військово-цивільна адміністрація звернулася до Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з проханням перейменувати смт Новгородське у Донецькій області на Нью-Йорк.

Верховна Рада перейменує українське смт на Нью-Йорк

Новгородське - майбутній Нью-Йорк. Фото: Укрінформ

"Заокеанський Нью-Йорк теж колись був маленьким поселенням, а зараз став великим гігантом, я вважаю, що український Нью-Йорк теж має всі шанси на такий розвиток", — підтримав ідею перейменування нардеп Роман Лозинський.

Це питання було розглянуто під час засідання Комітету і ухвалене для передачі на голосування на пленарному засіданні Верховної Ради.

"Це символічне перейменування, про нього багато говорили в громадянському суспільстві. Це фактично дерадянізація назви, яка мала відбутися ще за попередньої влади", — заявив нардеп Віталій Безгін.

Представник Інституту Національної пам'яті, який був присутній на засіданні зазначив, що це перейменування є вкрай необхідним. На думку членів комітету, відновлення історичної справедливості у назві смт має прямий вплив на свідомість людей в умовах війни на Донбасі, адже селище розташовано у 6 кілометрах від окупованої Горлівки.

"Донбас має європейське коріння. Тому ми маємо клопотання про відновлення нашої європейської спадщини. Для нас важливо говорити, що ми маємо європейське та українське коріння, та можливість розбудовувати українську Україну на лінії зіткнення", — повідомила представниця громади Новгородського.

Новгородське до 1951 року дійсно мало назву Нью-Йорк, а місцеві жителі після його перейменування, ще протягом двох років не знали, що їхній населенний пункт змінив назву.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українські Донецьк та Луганськ, які знаходяться під окупацією, бойовики перейменували у Сталіно та Ворошиловград.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Трансляція засідання Комітету з питань місцевого самоврядування та містобудування
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини