Головна Новини Суспільство неймовірно Вчені з'ясували, у яких країнах люди почуваються найбільш самотніми
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, у яких країнах люди почуваються найбільш самотніми

Аналіз із 113 країн показує жахливі масштаби самотності, з якою ми живемо

14 лютого 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні живе більше людей, ніж будь-коли раніше, але в усьому світі люди все ще часто відчувають себе самотніми. Ще до глобальної пандемії масштабний мета-аналіз показав, що хронічна або важка самотність була поширеним і ігнорованим досвідом у багатьох країнах. Про це повідомляє Science Alert.

Вчені з'ясували, у яких країнах люди почуваються найбільш самотніми

Дідусь - фото з відкритих джерел

"Поширеним є переконання, що приблизно 1 з 12 людей відчуває самотність на рівні, який може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, однак джерело таких даних неясно, і дослідники ніколи не встановлювали, наскільки самотність поширена в глобальному масштабі. Тому ми були зацікавлені в проведенні огляду", — говорить  епідеміолог Мелоді Дін з Сіднейського університету.

Тому Дін та її колеги зібрали разом 57 обсерваційних досліджень самотності з 113 країн або територій у період з 2000 по 2019 рік.

Глобальні оцінки самотності в основному були доступні для підлітків, а результати, отримані в 77 країнах, свідчать про те, що ця проблема може коливатися від 9,2% у Південно-Східній Азії до 14,4% у регіоні Східного Середземномор’я.

На жаль, для дорослих було достатньо даних для метааналізу, щоб відточити європейський регіон. 

У цьому куточку світу автори знову виявили географічні відмінності. Північноєвропейські країни мали найнижчий рівень самотності: лише 2,9 відсотка молодих людей відчували негативні емоції, і 2,7 відсотка дорослих людей середнього віку відчували те саме. Люди похилого віку, старше 60 років, відчували самотність з більшим рівнем – 5,3 відсотка.

Східноєвропейські країни, з іншого боку, демонстрували більше ознак самотності, ніж будь-де в Європі. 7,5 відсотків молоді у Східній Європі повідомили про почуття самотності, тоді як серед дорослих середнього віку про самотність повідомили 9,6 відсотка. Тим часом люди похилого віку в цій частині Європи були найбільш самотніми з тривожними 21,3 відсотка.

Дані не можуть розповісти нам, чому в Східній Європі загалом виявляється більш самотнім населенням, але одне дослідження, включене в огляд, свідчить про те, що цей ефект пов’язаний із погіршенням стану здоров’я, медичних послуг та соціальної підтримки.

"Розуміння самотності як глобальної проблеми охорони здоров’я вимагає даних з більшості країн, проте для більшості регіонів за межами Європи даних бракує", – пишуть автори.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені визначили, які зміни у раціоні молоді збільшать тривалість життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини