Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
Американська компанія Atomo Coffee започаткувала справжній прорив у світі кави — напій, який виробляється повністю без кавових зерен. Ця інновація, що має потенціал радикально змінити кавову індустрію, використовує унікальну комбінацію інгредієнтів для створення напою, який за смаковими якостями практично не відрізняється від традиційної кави.
У США створили першу у світі каву без кавових зерен. Фото: Allie Carl/Axios
Заснований у Сіетлі, Atomo Coffee обрав альтернативний підхід до виробництва кави, використовуючи компоненти, як-от просо, гуава, фруктоза, насіння фініків та гороховий білок. Ці інгредієнти дозволяють відтворити класичний кавовий аромат і колір, при цьому виключаючи гіркоту, яку багато хто зазвичай маскує за допомогою цукру чи вершків.
Таке новаторство відкриває великі можливості для зменшення негативного впливу на довкілля, який супроводжує традиційне кавове виробництво, включаючи вирубку лісів, викиди вуглецю від транспортування, а також потенційне зменшення кавових посівів через зміну клімату.
Попри свою інноваційність, напій уже доступний у декількох кав'ярнях по Сполучених Штатах, і з серпня цього року його можна буде придбати в 58 кав'ярнях Bluestone Lane. Компанія планує розширення своєї присутності і в інших великих містах, таких як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Чикаго, Бостон та Остін.
Перші відгуки споживачів показують, що кава без зерен сприймається позитивно, особливо завдяки її здатності імітувати звичний латте. Карлі, мілленіал із Сіетла, поділився своїми враженнями:
Новини