Головна Новини Суспільство неймовірно В Одесі спалах африканської чуми свиней - оголошено карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі спалах африканської чуми свиней - оголошено карантин

Всіх свиней в господарстві заб'ють

1 грудня 2020, 14:30 comments1560
Поділіться публікацією:

Спалах африканської чуми свиней стався в колишньому Савранському районі Одеської області — нині це частина Подільського району. Про це пише Думська.

В Одесі спалах африканської чуми свиней - оголошено карантин

Захворювання виявили в господарстві, розташованому біля села Кам'яне, як повідомляє журналіст. Територію закрили на карантин. Проводиться епізоотичне розслідування. Всіх свиней в господарстві заб'ють.

Африканська чума свиней (АЧС) — важке вірусне захворювання, що вражає домашніх і диких свиней; несе серйозні виробничі й економічні втрати й може передаватися живими або мертвими свинями, домашніми або дикими тваринами, а також продуктами зі свинини. Крім того, передача також може відбуватися через заражений корм. Не існує схваленої вакцини проти АЧС.

Спалахи захворювання реєструвалися в Африці й деяких частинах Європи, Південної Америки й Карибського басейну. Зовсім недавно (з 2007 року) хвороба була зареєстрована в багатьох країнах Африки, Азії та Європи як у домашніх, так і у диких свиней.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президент України Володимир Зеленський витончено привітав прокуратуру з професійним святом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини