Головна Новини Суспільство неймовірно В Австралії знайшли найбільшу отруйну жабу: її вага сягає майже 3 кг (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії знайшли найбільшу отруйну жабу: її вага сягає майже 3 кг (ВІДЕО)

Рекордно велику жабу піддали евтаназії. І тепер її подарують музею Квінсленда

20 січня 2023, 22:25 comments1413
Поділіться публікацією:

Австралійські рейнджери знайшли у тропічному лісі на півночі Австралії гігантську очеретяну жабу. Цей "монстр" у шість разів більший за середню жабу і важить 2,7 кілограма. Екологи організації Queensland Environment вважають, що жаба, можливо, може встановити новий світовий рекорд, пишуть "Коментарі".

В Австралії знайшли найбільшу отруйну жабу: її вага сягає майже 3 кг (ВІДЕО)

Величезна жаба Ага

Рейнджер Кайлі Грей каже, що у неї перехопило подих, коли величезне земноводне раптово з'явилося у Національному парку Конвей у Квінсленді. Спочатку вона навіть не повірила власним очам: "Я ніколи не бачила нічого подібного. Вона за розмірами майже як футбольний м'яч із ногами. Ми назвали її Жабзіллою".

Грей та її колеги акуратно схопили гігантську жабу, доки вона не встигла сховатися в парку, і принесли на базу, щоб зважити. На думку рейнджерів гігантська жаба, швидше за все, харчувалася не лише комахами, але також рептиліями та дрібними ссавцями. Інакше просто не змогла б прогодувати себе. Оскільки жаби Ага вважаються в Австралії небезпечними шкідниками, Жабзіллу піддали евтаназії. І тепер її подарують музею Квінсленда.

Отруйні жаби Ага родом із Південної Америки. У 1935 році вони були завезені до Австралії для боротьби зі шкідниками на плантаціях цукрової тростини. Але проєкт не виправдав себе: жаби розмножилися настільки масово, що сьогодні їх вважають проблемою. Багато тварин, у тому числі й рідкісні, не стійкі до отрути і тому нерідко помирають після зустрічі з такими жабами.


Читайте також на порталі "Коментарі" — жаба імені Грети Тунберг: вчені виявили новий вид тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини