Головна Новини Суспільство неймовірно У парку Йосеміті рідкісне природне явище – вогняний водоспад: тисячі туристів поспішають побачити
commentss НОВИНИ Всі новини

У парку Йосеміті рідкісне природне явище – вогняний водоспад: тисячі туристів поспішають побачити

Усього на кілька днів у США повернулася ілюзія, через яку здається, що кипляча лава тече прямо по скелі в національному парку Йосеміті

13 лютого 2022, 11:47
Поділіться публікацією:

Туристи зафіксували на відео гарний "вогняний водоспад", створений сонцем, що засвітило, що освітлює водоспад "Кінський хвіст" у Національному парку Йосеміті, штат Каліфорнія. На відео видно, як сама природа створює чарівну картинку, як промені сонця проникають крізь падаючі потоки води. У результаті візуально здається, що зі скель стікає лава. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "Wonder of Science" у Твіттері.

У парку Йосеміті рідкісне природне явище – вогняний водоспад: тисячі туристів поспішають побачити

Вогняний водоспад. Фото: Depositphotos

Таку красу побачиш не щодня. Надзвичайне природне явище відбувається лише раз на рік. Але все ж у "вогняного водоспаду" є своє наукове пояснення. Вся справа в оптичній ілюзії. Таке природне явище щорічно відбувається завдяки оптичній ілюзії — сонце, що заходить, падає на воду під прямим кутом, через це водоспад набуває надзвичайного вогненного відтінку. В результаті складається враження, що по скелі тече розжарена лава.

Сотні туристів приїжджають до парку для того, щоб насолодитися незвичайним видовищем. Для цього у парку обладнали спеціальні оглядові майданчики. За словами представника служби національних парків, бронювати місце не потрібно, проте відвідувачам рекомендується приїжджати заздалегідь, оскільки охочих спостерігати "вогняний водоспад" дуже багато. Зрештою, сотні туристів, заради того, щоб побачити таке природне явище, долають сотні, а то й тисячі кілометрів. Все заради того, щоб побачити незвичайний "вогняний водоспад".

Також наголошується, що через погоду явище легко пропустити. Один із очевидців зазначив, що водоспад не тече цілий рік, проте за ясної погоди та за наявності гарного потоку води є шанс застати унікальне явище, яке триває лише кілька миттєвостей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — туристи поспішають зробити неймовірні фото: у США став Ніагарський водоспад.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини