У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО)

Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії та дійшли приголомшливих висновків.

Новий вид динозавра було відкрито нещодавно дослідниками. Останки стародавнього ящера, що чудово збереглися, були виявлені в провінції Омногові, розташованої в Монголії. Новий вид отримав назву Natovenator polydontus, що у перекладі з латині буквально означає "багатозубий плаваючий мисливець".


У ході проведення аналізу структури скелета вченим вдалося з'ясувати неймовірну деталь - невідомий раніше науці динозавр належав до тієї ж таксономічної групи, що і T-rex та інші двоногі м'ясоїдні динозаври, проте будова його тіла була спеціально пристосована для полювання у воді. Таким чином, цей динозавр умів чудово плавати і, мабуть, абсолютно комфортно почував себе як на суші, так і у водоймах.




Повідомляється, що виявлений у Монголії скелет чудово зберігся завдяки процесу скам'яніння, тому його вдалося дослідити до найдрібніших деталей та "відновити" зовнішній вигляд Natovenator polydontus. Саме це й допомогло вченим припустити, що виявлений вид динозаврів був фізіологічно пристосований та адаптований до водного способу життя.


Natovenator polydontus належить до групи динозаврів - тероподів, які включають в себе двоногих ящеротазових динозаврів. Сюди входять і птахи, які вважаються пташиними тероподами. Саме вони і відрізняються напрочуд схожою структурою скелета з нещодавно виявленими останками. Тобто виявлені останки належать динозавру, який був схожий на водоплаваючих теропод.


Найбільш важливим показником, що вказує на те, що цей динозавр умів добре плавати, є його грудна клітина, а саме те, що його спинні ребра орієнтовані заднелатерально.

Унікальність даного динозавра полягає в тому, що він був напівводним і міг вести як водний, так і сухопутний спосіб життя завдяки фізіологічній структурі, на яку вказує його грудна клітина.

Дослідники відзначили, що це відкриття допомагає пролити світло на еволюцію стародавніх тероподів і тим самим наочніше демонструє нам подібність між сучасними птахами та їх доісторичними предками.

Раніше "Коментарі" писали про те , що вчені показали безсмертну рослину (ФОТО). У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось.

Читайте також: В океані виявлено загадкову багатометрову істоту (ВІДЕО). Дослідники з чистої випадковості виявили в безмежних водах океану непізнану істоту, яку було дуже важко ідентифікувати.