Головна Новини Суспільство неймовірно У Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО)

Багато хто досі думає, що територія навколо Чорнобильської АЕС - це безлюдна пустеля та місце постапокаліптичного запустіння.

5 січня 2023, 06:15 comments13381
Поділіться публікацією:

Однак, слід розуміти, що після загоряння та вибуху четвертого реактора Чорнобильської АЕС, що призвело до однієї з найстрашніших та руйнівних ядерних катастроф в історії людства, на території зони відчуження почала активно відроджуватись природа.

У Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО)

Чорнобиль/ Фото з відкритих джерел

Так, вчені, які працювали над вивченням цих територій, зазначали, що вже через кілька років 30-кілометрова зона відчуження розпочала "процес самовідродження" і сюди повернулися численні дикі тварини. Підтверджено, що в Чорнобилі живуть євразійські рисі, кабани, лосі та косулі. Також тут є велика популяція лисиць та вовків. Фауна представлена величезною різноманітністю птахів, риб та дрібних тварин.

Цікаво, що у 2022 році на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника було зафіксовано присутність бурого ведмедя – хижак потрапив до об'єктиву фотопастки.

У Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО) - фото 2

Таким чином, вчені зрозуміли, що популяція бурих ведмедів на території Чорнобильської зони також почала зростати. Про це повідомляється на офіційній сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Фейсбуці.

Так, у пості наголошується, що вперше у Чорнобилі бурого ведмедя вдалося сфотографувати у 2020 році, проте не було достовірної інформації про статус присутності ведмедя – ніхто не знав, чи є особина просто "гостем" чи постійно проживає на даній території.

У Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО) - фото 3

Після фотографій, зроблених у 2022 році, можна з упевненістю говорити про те, що бурі ведмеді починають дійсно повертатися до Чорнобильської зони відчуження.

Варто зазначити, що фотомоніторинг великих ссавців на цій території було розпочато у 2020 році у рамках проекту "Полісся – дика природа без кордонів", який реалізується у партнерстві з Франкфуртським зоологічним товариством в Україні (FZS Ukraine).

Раніше "Коментарі" писали: Як і навіщо у єгипетських мумій видаляли мозок: вчені відповіли. Бальзамувальники Стародавнього Єгипту точно нічого не знали про мікроби, але вже тоді розуміли, що завдяки видаленню органів можна сповільнити розпад тіла.

Читайте також: Французький бізнесмен купив унікальну віллу Леонардо да Вінчі: що всередині (ФОТО). Великий італійський художник, анатом та винахідник епохи Відродження Леонардо да Вінчі після своєї смерті залишив багату спадщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини