Головна Новини Суспільство неймовірно Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі

Місця без повернення: 6 міст, де час зупинився

30 травня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

У світі існує безліч покинутих місць, залишених часом та людською діяльністю. Деякі з них приваблюють туристів своєю атмосферою та загадковою історією. Ось шість найзнаменитіших міст-примар, кожне з яких має свою унікальну історію.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі

Забуті міста: десять місць, які залишили мешканці

1. Прип'ять, Україна

Після катастрофи на Чорнобильській АЕС у 1986 році Прип'ять було повністю евакуйовано. Сьогодні це місто є похмурим меморіалом людської недбалості, де школи, будинки і навіть парк атракціонів покриті шаром радіоактивного пилу. Будинки заросли деревами та травою, створюючи постапокаліптичний краєвид.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 2

2. Боді, США

Заснований у 1859 році за часів золотої лихоманки, Боді досяг піку населення у 1870-х роках із чисельністю близько 10,000 жителів. Спад видобутку золота призвів до занепаду, і до 1910 населення скоротилося до невеликої групи. Сьогодні Боді є національним історичним парком, де відвідувачі можуть побачити близько 110 структур у стані "застиглого занепаду".

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 3

3. Колманскоп, Намібія

Після відкриття алмазів у 1908 році Колманскоп пережив бурхливе зростання, перетворившись на процвітаюче місто із сучасними зручностями, включаючи перший у регіоні рентгенівський апарат та залізницю. Однак до 1950-х років алмазні родовища виснажилися, і жителі покинули місто. Пустеля поступово поглинула будівлі, залишивши краєвид, наповнений піщаними заметами.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 4

4. Хумберстоун, Чилі

Заснований у 1872 році, Хумберстоун процвітав завдяки видобутку селітри, яка використовувалася як добрива та вибухівка. Місто включало школу, театр, і навіть басейн, але після розробки синтетичної селітри в 1930-х роках він почав згасати. Він був повністю покинутий до 1960-х і сьогодні є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 5

5. Вароша, Кіпр

До 1974 року Вароша була популярним курортом, який відвідує знаменитості з усього світу. Після турецького вторгнення місто було обгороджене і покинуте, його населення втекло, залишивши всі свої речі. Влада Турецької Республіки Північного Кіпру контролює територію, забороняючи вхід без дозволу.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 6

6. Ореджу, Італія

Це місто постраждало від серії землетрусів, після яких більшість населення залишила його у пошуках безпеки. Ореджу зберіг чарівну архітектуру, включаючи церкви та палаццо, що приваблює туристів та дослідників.

Топ-6 міст-примар, що викликають мурашки по шкірі - фото 7

Ці міста-примари залишаються свідками змін в історії та людській діяльності, а їхні порожні вулиці та зруйновані будинки продовжують надихати та лякати мандрівників з усього світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини