Головна Новини Суспільство неймовірно ТОП-15 помилок, які робить на кухні кожен
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-15 помилок, які робить на кухні кожен

Ми зібрали для вас корисні лайфхаки, які допоможуть зробити вашу їжу ще смачнішою та презентабельнішою

23 жовтня 2020, 14:46
Поділіться публікацією:

Не викидати жир після смаження бекону і додавати крохмаль в омлет, солити печінку в кінці готування і використовувати теплі яйця для випічки.  Для чого це потрібно? Повірте, так смачніше. Доведемо нижче, пише Сегодня.

ТОП-15 помилок, які робить  на кухні кожен

фото: stock.adobe.com

Не варто купувати в магазині м'ясо яке вже в маринаді  

Для готування м'ясо повинно бути спочатку свіжим, а ось маринад може маскувати зіпсований продукт. Крім того, м'ясо іноді маринують, коли незабаром повинен закінчитись його термін придатності.

Не викидайте після смаження бекону жир  

Після смаження бекону жир можна відфільтрувати через паперовий рушник і перемістити його в контейнер. Цю суміш  потрібно тримати  в холодильнику і потім використовувати для обсмажування овочів. З урахуванням того, що жир солоний, додавати сіль в їжу, приготовлену на ньому, вже не потрібно. Плюс — це дуже економно.  

В соус додайте кілька крапель яблучного оцту

Оцет буде гармонійно поєднуватися в соусах для індички або курки.  

Не соліть їжу під час готування з сільнички

Солити потрібно руками. Це допоможе контролювати кількість солі та не пересолити їжу.  

М'ясо, рибу та овочі просушити  

Перед приготуванням перераховані продукти промокніть паперовими рушниками. Дана процедура допоможе приготувати страву без зайвої вологи і з хрусткою скоринкою.  

Правильно смажте рибу  

Після чистки риба повинна підсохнути, після цього її потрібно покласти на сковорідку і злегка притиснути. Смажити необхідно доти,  поки  скоринка схопиться і ущільниться. Після цього рибу потрібно відправити в духовку.  

Карамелізуйте цибулю у вершковому маслі з дрібкою цукру  

Так цибуля буде рум'яною і соковитою.  

Перш ніж видавити сік лимона — підігрійте фрукт  

Таким чином вийде максимально більше соку. Його можна опустити на пару хвилин в гарячу  воду.  

Соліть печінку потрібно в кінці готування   

Якщо посолите на початку приготування, то не отримаєте соковитості. Печінка буде пересмаженою і твердою.  

Додавайте трохи білка в сметанний крем  

Перш ніж збивати сметану для крему, додайте білок курячого яйця — крем вийде більш пухкішим.  

Яблука для шарлотки обваляйте в борошні  

Щоб шматочки яблук не падали на дно форми, перед приготуванням обваляйте їх у борошні.  

Яйця для випічки повинні бути теплими  

Найчастіше перед приготуванням якоїсь випічки ми дістаємо яйця з холодильника. Це велика помилка: яйця повинні бути теплими, і випічка вийде ніжніше за текстурою.  

Панірувальні сухарі зроблять котлети хрусткими  

Якщо в фарш для котлет додати пару чайних ложок панірувальних сухарів, то так вони будуть краще тримати форму і стануть хрусткими.  

Омлет буде повітряним якщо в нього додати крохмаль  

Під час збивання яєць для омлету додайте трохи кукурудзяного крохмалю — отримаєте неймовірне, ніжне блюдо.  

Не обов'язково строго дотримуватися рецептів  

У кожної господині різної якості продукти, духовка, плита. Додавайте у свої шедеври фантазію, не бійтеся експериментувати. Замінивши кілька інгредієнтів, можна придумати свій шедевр, який стане кулінарною таємницею вашої родини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини