Головна Новини Суспільство неймовірно Стало відомо, де українці можуть побачити червоний сніг
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де українці можуть побачити червоний сніг

Раніше вважалося, що червоний сніг - провісник природних катаклізмів

14 січня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Де українці можуть побачити червоний сніг червоний, або кавуновий, сніг — досить рідкісне природне явище. Його часто можна спостерігати на українській антарктичній станції "Академік Вернадський". Червоний відтінок сніг отримує через мікроскопічних снігових водоростей "Chlamydomonas nivalis" (хламидомонада сніжна).

Стало відомо, де українці можуть побачити червоний сніг

Станция «Академик Вернадский» (фото из открытых источников)

Їх суперечки не бояться низьких температур і починають рости навіть при потеплінні. Нерідко червоний сніг можна зустріти в Арктиці і в Альпах, а також в приполярних областях Землі.

Раніше вважалося, що червоний сніг — провісник природних катаклізмів, проте пізніше вченим вдалося розгадати секрет освіти загадкового природного явища. Однак частка правди   є — поява червоного снігу сприяє зміні клімату, оскільки він відображає менше сонячного світла і швидше тане.

Нагадаємо, в округ української антарктичної станції "Академік Вернадський" з'явився малиновий сніг. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України. Відзначається, що такий окрас сніг отримав завдяки мікроскопічним сніжним водоростям. Українські дослідники їх визначили під мікроскопом як хламідомонади Chlamydomonas nivalis. Ці водорості розмножуються спорами, які не бояться екстремальних температур і зберігаються в снігу протягом усієї тривалої зими. Коли з'являються сприятливі умови, наприклад, під час літа Антарктиді, суперечки починають проростати . В результаті сніг стає червоним через те, що їх клітини містять червоний каротинового шару, на снігу виникають червоні плями ніби від малинового джему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Котя

15 січня 2021, 07:32

Я делаю снег желтый и коричневый для Зе! ЗЕ- ты ЛОХ, ПРИХОДИ ПОСМОТРЕТЬ!


Новини