Головна Новини Суспільство неймовірно Сотні загиблих та тисячі постраждалих: в Індонезії стався страшний землетрус (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Сотні загиблих та тисячі постраждалих: в Індонезії стався страшний землетрус (ФОТО, ВІДЕО)

Потужний катаклізм забрав життя величезної кількості людей. На даний момент багато хто продовжує залишатися під завалами.

25 листопада 2022, 00:05
Поділіться публікацією:








Днями з'явилася інформація про те, що внаслідок землетрусу, який стався у понеділок, 21 листопада, на острові Ява (Індонезія), вже загинуло понад 260 людей, хоча спочатку повідомлялося про загибель 160 людей. Ще 150 людей вважаються зниклими безвісти.

Сотні загиблих та тисячі постраждалих: в Індонезії стався страшний землетрус (ФОТО, ВІДЕО)

Землетрус в Індонезії

Сотні загиблих та тисячі постраждалих: в Індонезії стався страшний землетрус (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2

Крім цього, травми різного ступеня тяжкості отримали понад 1000 осіб, яким доводилося надавати допомогу прямо на вулиці. На жаль, прогнозується, що кількість жертв зростатиме, оскільки мешканці багатьох сільських районів досі перебувають під завалами будівель і не можуть отримати допомогу. Це пов'язано з тим, що дороги до віддалених регіонів острова виявилися заваленими деревами та камінням.

Район, який найбільше постраждав від катаклізму, схильний до зсувів. Тут фіксувалася висока щільність населення, а будинки були збудовані буквально з підручних матеріалів. Внаслідок землетрусу кволі споруди перетворилися на купи сміття, а люди опинилися похованими під ними. Все це ускладнює проведення рятувальних операцій, наголосив губернатор.

Сотні загиблих та тисячі постраждалих: в Індонезії стався страшний землетрус (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3

В результаті катастрофи понад 13 тисяч людей були змушені залишити свої будинки. Ще кілька тисяч будинків зазнали значних руйнувань.

За даними Геологічної служби США, магнітуда землетрусу склала 5,6, а його епіцентр був розташований у місті Чіанджур у західній частині острова на глибині 10 кілометрів. Землетрус розпочався о 13:21 за східно-індонезійським часом у понеділок, 21 листопада.

Підземні поштовхи були настільки потужними, що їх відчули навіть у столиці Індонезії – Джакарті, яка розташована за сто кілометрів від епіцентру. Там людей екстрено евакуювали із висотних будівель.


Варто зазначити, що в Індонезії землетруси трапляються дуже часто, оскільки країна знаходиться в так званій зоні "вогняного кільця" — місці концентрації тектонічної активності в Тихому океані. Наприклад, у 2018 році внаслідок землетрусу на одному з місцевих островів загинуло понад дві тисячі людей.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те , що на Землю впав метеорит. Яскраве небесне тіло промайнуло в нічному небі Канади і впало в районі Ніагарського водоспаду.

Читайте також: Під єгипетським храмом виявлено тунель із загадковими артефактами (ФОТО).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини