Головна Новини Суспільство неймовірно Школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет
commentss НОВИНИ Всі новини

Школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет

Римський браслет 1-го століття виявлений в Британії

5 квітня 2024, 13:00 comments1649
Поділіться публікацією:

У Великій Британії 12-річний хлопчик Рован Бреннан під час прогулянки зі своєю мамою Амандою та собакою випадково знайшов стародавній римський браслет. Цей предмет, що лежав у землі близько 2000 років, виявився рідкісним золотим артефактом з першого століття нашої ери.

Школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет

Мальчик обнаружил золотой браслет, пролежавший более 2000 лет. Фото: SWNS

Спочатку Аманда, мати Рована, думала, що знайдений металевий предмет не має значення, але її син був упевнений у його особливості. Рован навіть почав досліджувати, як переконатися, що це справді золото. Підтвердження їхніх припущень прийшло після того, як їхня знахідка привернула увагу місцевої перукарки, яка зацікавилася історією і порадила звернутися до спеціалістів.

Школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет - фото 2

Далі, після оцінки офіцера з пошуку знахідок, сім'я дізналася, що їхній браслет — це не просто старовинна прикраса, а історично значущий артефакт, який зараз вивчається в Британському музеї. Цей браслет типу "армілла" був визначений як дуже рідкісна знахідка, оскільки подібні предмети були нагородами для римських солдатів, вираженням поваги та визнанням їхніх заслуг.

Ця історія стала справжнім відкриттям не тільки для сім'ї Бреннан, але й для істориків та археологів, нагадуючи про багаті та невивчені шари історії, які можуть бути розкриті завдяки випадковим знахідкам.

Школяр знайшов у полі 2000-річний римський браслет - фото 3

Цей випадок не лише збагатив сім'ю Бреннан незабутнім досвідом, але й вніс вагомий вклад у вивчення римської епохи в Британії, знову нагадавши нам про те, як близько минуле може бути до нас, лежачи буквально під ногами.

"Це було надзвичайно захопливо – ми дізналися так багато нового, і дуже приємно, що ми все ще продовжуємо брати участь у цьому процесі, щоб слідкувати за його історією. У нашому домі з'явилася частинка історії", — сказала Аманда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини