Головна Новини Суспільство неймовірно Рятують життя по всій Україні: як громадська організація з Києва допомагає тваринам під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Рятують життя по всій Україні: як громадська організація з Києва допомагає тваринам під час війни

Корм доводиться розвозити тваринам, ризикуючи власним життям

15 березня 2022, 17:23
Поділіться публікацією:

Зараз чимало тварин стали жертвами війни. Чимало з них залишилося без їжі, а деяких господарі взагалі покинули напризволяще. У такі важкі часи як ніколи тварини потребують нашої допомоги. Видання "Коментарі" поспілкувалося із засновницею та керівницею організації URSA, яка створена для захисту тварин і надає зараз їм життєво важливу допомогу.

Рятують життя по всій Україні: як громадська організація з Києва допомагає тваринам під час війни

Команда громадської організації URSA - Фейсбук-сторінка URSA

Засновниця URSA Ярослава Коба повідомила, що організація займалася захистом прав тварин в Україні, вела кримінальні справи проти живодерів, ініціювала законопроекти. Однак такою діяльність була до війни. Зараз, за словами Ярослави, чимало проектів поставлено на паузу, а всі сили сконцентровані на тому, щоб допомогти тваринам вижити в умовах війни.

"Власне, зараз ми співпрацюємо з польським фондом VIVA. Польський фонд VIVA — це неймовірно крута організація, яка допомагає нам кормами для тварин — котів і собак. І ми організовуємо свою роботу таким чином: приймаємо запити на сторінці нашої організації в особисті повідомлення. Нам пишуть притулки, міні-притулки, просто люди, у яких немає коштів зараз прогодувати своїх 5 чи 10 собак або котів, або кого-завгодно. Ми вносимо це все в базу, і потім наші волонтери або привозять самостійно, або, якщо є можливість, людина приїжджає і забирає сама. Зараз таких запитів дуже і дуже багато", — повідомила Ярослава виданню "Коментарі".

За словами Ярослави, доводиться возити корм тваринам зі Львова до Києва. У Львові є друзі, у яких на складі зберігається корм. Потім Ярослава шукає людей, якій їдуть зі Львова до Києва, щоб довести корм до столиці. 

"І так малесенькими крихтами до нас їде наш корм", — зазначила Ярослава.

Через війну доставляти корм стало надзвичайно небезпечно, тому довелося шукати волонтера, який, ризикуючи власним життям, відвозить їжу тваринам до різних міст, зокрема й до Чернігова.

"Кажуть, що в Харкові вже годують тварин просто хлібом, який розмочений у воді. І треба все-таки до Харкова корм доставляти. Ніби в Харкові працює одне відділення Нової пошти, будемо старатися на Харків теж відвезти", — додала Ярослава.

Також Ярослава розповіла про проблему покинутих тварин. За її словами, Україна зараз розділилася на дві частини: одні рятують всіма силами, а інші кидають. Ярослава зазначила, що зараз хоч є й ті українці, які рятують своїх домашніх улюбленців, однак також існує величезна кількість тих, хто просто кидає тварин напризволяще.

"Їм треба заборонити народжувати дітей, адже вони так само можуть кинути і свою дитину, коли будуть ще в більшому стресі", — наголосила Ярослава. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Запорізькому обласному центрі собаківництва КСУ розповіли, як допомагають тваринам під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини