Головна Новини Суспільство неймовірно Рекорди книги Гіннеса: найвища і найнижча людина на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекорди книги Гіннеса: найвища і найнижча людина на Землі

Зростання Султана Кессена 2 м. 51 см., а зріст Чандра Данги лише 54 см. 6 мм.

8 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

У світі, населеному більш ніж 7 мільярдами людей, індивідуальні відмінності роблять наш вигляд унікальним та різноманітним. Серед цих відмінностей особливе місце посідають фізичні крайнощі, зокрема рекорди зростання. Сьогодні ми розглянемо життєві історії двох людей, чиї імена вписані в історію як найвищий і найнижчий людей планети.

Рекорди книги Гіннеса: найвища і найнижча людина на Землі

Який світовий рекорд зростання?

Найвища людина

Султан Кесен із Туреччини тримає світовий рекорд як найвища жива людина, згідно з Книгою рекордів Гіннеса. Народжений 10 грудня 1982 року, Кесен досягає вражаючого зростання в 251 см. Його унікальне зростання зумовлене станом, відомим як акромегалія, викликане надлишковим виробленням гормону росту в його організмі.

Життя Султана не було легким. Його надзвичайне зростання привернув увагу громадськості, але також і проблеми зі здоров'ям, включаючи труднощі з пересуванням та постійні болі. Незважаючи на ці труднощі, Кесен знайшов сили прийняти свою унікальність і використовувати її з позитивною метою, включаючи участь у численних благодійних заходах та освітніх проектах. Рекорди книги Гіннеса: найвища і найнижча людина на Землі - фото 2

Найнижча людина

З іншого боку спектру зростання знаходиться Чандра Бахадур Дангі з Непалу, який був визнаний найнижчою дорослою людиною, коли-небудь виміряною Книгою рекордів Гіннеса, зі зростанням всього 54,6 см. Народившись у 1939 році у віддаленому селі в Непалі, Дангі прожив більшу частину свого життя в анонімності, доки його історія не отримала міжнародної уваги у 2012 році.

Життя Чандри Бахадура було сповнене викликів, пов'язаних з його зростанням і здоров'ям. Однак він не дозволив цим перешкодам завадити йому вести активний спосіб життя. Дангі став символом завзятості та сили духу, надихаючи людей по всьому світу своїм оптимізмом та життєлюбством.

Рекорди книги Гіннеса: найвища і найнижча людина на Землі - фото 3

Історії Султана Кесена та Чандри Бахадура Дангі нагадують нам про чудеса людського тіла та духу. Вони демонструють, що, незважаючи на фізичні та соціальні бар'єри, людське існування залишається наповненим змістом та метою. Їхні життя є нагадуванням про важливість взаєморозуміння, поваги до відмінностей і підтримки тих, хто стикається з унікальними життєвими обставинами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини