Головна Новини Суспільство неймовірно Працівник музею викинув витвір мистецтва, прийнявши його за сміття: що це було
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівник музею викинув витвір мистецтва, прийнявши його за сміття: що це було

Пивні бляшанки: витвір мистецтва, який ледь не опинився на звалищі

сьогодні, 16:13
Поділіться публікацією:

Нідерландський музей повернув твір мистецтва, схожий на дві звичайні пивні бляшанки, після того, як їх випадково викинули на смітник. Інцидент стався через те, що новий працівник музею прийняв бляшанки за звичайне сміття. 

Працівник музею викинув витвір мистецтва, прийнявши його за сміття: що це було

Мистецтво чи сміття: незвичайний інцидент у музеї LAM

Французький художник Александре Лаве створив свою роботу "Всі хороші часи, які ми провели разом" із двох бляшанок, що на перший погляд виглядають як звичайні викинуті банки з-під пива. Але якщо придивитися, можна помітити, що вони ретельно розписані акриловими фарбами. Ця детальна ручна робота перетворює їх на щось значно більше, ніж просто сміття.

Однак механік, який нещодавно почав працювати в музеї, побачив ці бляшанки у ліфті та, не знаючи, що це твір мистецтва, просто викинув їх. Виявилося, що музей LAM часто розміщує такі роботи у незвичних місцях, щоб здивувати своїх відвідувачів. Тому, коли кураторка Еліза ван ден Берг помітила зникнення твору, вона швидко знайшла його у мішку для сміття — якраз перед тим, як його збиралися викинути назавжди.

Після цього випадку музей вирішив розмістити бляшанки в більш традиційному місці, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому. Прессекретарка музею, Фрук'є Баддінг, підкреслила, що ніхто не звинувачує механіка, адже він просто виконував свою роботу.

Цей кумедний випадок не є єдиним подібним у світі мистецтва. Наприклад, у 2023 році в Сеулі голодний відвідувач з'їв банан, який був частиною інсталяції італійського художника Мауріціо Каттелана. А в 2011 році в Німеччині прибиральниця зіпсувала витвір мистецтва, прийнявши його за пляму, яку потрібно було витерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини