Головна Новини Суспільство неймовірно Понад 20 000 людей помирають від цього салату щороку: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 20 000 людей помирають від цього салату щороку: деталі

Смертельна страва: традиційний коі пла в Таїланді та Лаосі забирає тисячі життів щороку

24 липня 2024, 16:07 comments1943
Поділіться публікацією:

У Таїланді місцеві жителі продовжують вживати коі пла – страву, яка щороку стає причиною смерті приблизно 20 000 людей.  Ця страва, яка на перший погляд здається звичайним салатом, насправді містить велику небезпеку: живі паразити, що мешкають у сирій річковій рибі, можуть викликати агресивний рак жовчних проток.

Понад 20 000 людей помирають від цього салату щороку: деталі

Щорічно 20 000 смертей: чому коі пла такий небезпечний

Доктор Наронг Кхунтікео з Таїланду, який втратив своїх батьків через цю хворобу, роками намагається донести до жителів сільських районів про ризики, пов'язані з коі пла. Адже багато місцевих жителів їдять цей салат через його дешевизну і доступність, не замислюючись про потенційні наслідки для здоров'я.

У своїх дослідженнях Кхунтікео виявив, що до 80% мешканців деяких районів заражені паразитами. Основна проблема полягає в тому, що місцеве населення важко переконати змінити традиційні харчові звички, а старші покоління часто ігнорують медичні попередження.

Люди часто жартують на кшталт: "Є багато способів померти", але за такими жартами ховається глибока трагедія.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У світі існує безліч страв, які вражають уяву своєю екзотичністю. Однак деякі з них є серйозною небезпекою для здоров'я і навіть життя людини. Неправильне приготування або вживання цих делікатесів може призвести до отруєння, а в деяких випадках – до смерті.

Вживання екзотичних страв може бути цікавою кулінарною пригодою. Однак важливо пам'ятати, що деякі з них становлять серйозну небезпеку для здоров'я. Перед тим як спробувати нову страву, обов'язково вивчіть інформацію про її склад та спосіб приготування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини