Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
У Таїланді місцеві жителі продовжують вживати коі пла – страву, яка щороку стає причиною смерті приблизно 20 000 людей. Ця страва, яка на перший погляд здається звичайним салатом, насправді містить велику небезпеку: живі паразити, що мешкають у сирій річковій рибі, можуть викликати агресивний рак жовчних проток.
Щорічно 20 000 смертей: чому коі пла такий небезпечний
Доктор Наронг Кхунтікео з Таїланду, який втратив своїх батьків через цю хворобу, роками намагається донести до жителів сільських районів про ризики, пов'язані з коі пла. Адже багато місцевих жителів їдять цей салат через його дешевизну і доступність, не замислюючись про потенційні наслідки для здоров'я.
У своїх дослідженнях Кхунтікео виявив, що до 80% мешканців деяких районів заражені паразитами. Основна проблема полягає в тому, що місцеве населення важко переконати змінити традиційні харчові звички, а старші покоління часто ігнорують медичні попередження.
Люди часто жартують на кшталт: "Є багато способів померти", але за такими жартами ховається глибока трагедія.
Читайте також на порталі “Коментарі” — У світі існує безліч страв, які вражають уяву своєю екзотичністю. Однак деякі з них є серйозною небезпекою для здоров'я і навіть життя людини. Неправильне приготування або вживання цих делікатесів може призвести до отруєння, а в деяких випадках – до смерті.
Вживання екзотичних страв може бути цікавою кулінарною пригодою. Однак важливо пам'ятати, що деякі з них становлять серйозну небезпеку для здоров'я. Перед тим як спробувати нову страву, обов'язково вивчіть інформацію про її склад та спосіб приготування.
Новини