Головна Новини Суспільство неймовірно Подружжя в Таїланді знайшло блювоту кашалота і розбагатіло
commentss НОВИНИ Всі новини

Подружжя в Таїланді знайшло блювоту кашалота і розбагатіло

Тепер подружжя шукає покупця, який купить їх амбру

30 грудня 2020, 15:20
Поділіться публікацією:

Подружжя, яке приїхало відвідати свого друга в Таїланді, прогулювалося по пляжу і знайшло блювоту кашалота, вартістю 600 тисяч доларів.

Подружжя в Таїланді знайшло блювоту кашалота і розбагатіло

подружжя розбагатіло, знайшовши блювоту кашалота / Фото: India Times

Відомо, що Віра і Монрюді Джуенбун під час романтичної прогулянки помітили в піску грудку жовтої речовини, засипану сміттям. Вони підійшли ближче, а коли оглянули, то зрозуміли, що знайшли амбру — воскоподібну речовину, яка утворюється в травному тракті кашалотів (прим. авт.). Глава сімейства вирішив забрати її в номер і почитати про знахідку.

Виявилося, що на міжнародному ринку амбра дуже цінується, її можна продати за 40 тисяч доларів, все залежить від її ваги. У рідкому вигляді за амбру можна отримати велику суму. Наприклад, знахідку подружжя оцінили в 600 тисяч доларів. Основою амбри є жири та віск, які виділяються в кишківнику у кашалотів. Дану речовину також часто називають "плавучим золотом".

Раніше, щоб роздобути амбру, кашалотів вбивали, але після введення відповідних заборон, вона стала великою рідкістю і відразу виросла в ціні. Зараз подружжя шукає покупця на свій товар.

Відомо, що амбру використовують як фіксатор запаху. Зрідка використовують як ароматизатор також в традиційній медицині та в гомеопатії. Зараз майже вся зібрана натуральна амбра скуповується парфумерними фірмами для виготовлення дорогих парфумів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на західному узбережжі Індії рибалка зловив двоголову акулу-дитинча. Чоловік сфотографував свою знахідку і відпустив маленького хижака назад в море. Ці унікальні кадри потрапили на очі експертів, які відзначили, що акули з такою аномалією зустрічаються досить рідко, особливо в прибережних водах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини