Головна Новини Суспільство неймовірно П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково

Іноді геніальні відкриття відбуваються абсолютно випадково

7 лютого 2021, 19:30 comments2195
Поділіться публікацією:

Мало хто замислювався над тим, звідки виникли предмети, якими ми регулярно користуємося, наприклад, сірники або суперклей. Однак, багато речей були винайдені зовсім випадково.

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково

Які речі винайшли випадково / фото: ПГ

Але які саме?

Чайний пакетик

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково - фото 2

У 1904 році торговець Томас Салліван, сам того не підозрюючи придумав чайні пакетики, якими ми користуємося дотепер. Річ у тому, що традиційно чай продавали в жерстяних банках, а Томас Салліван вирішив, що вигідніше буде робити це в дрібній розфасовці, і в якості тари використовував шовкові мішечки. Клієнти та ресторатори виявили, що чай в новій упаковці зручно заварювати прямо в мішечку. І через короткий час цей спосіб заварювання швидко поширився і став популярним.

Супер клей

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково - фото 3

Цю необхідну в наш час річ випадково винайшов американський хімік Гаррі Кувер, в 1942 році. Він виявив цианоакрилат, коли намагався створити прозорий пластик для виготовлення прицілів. Ця речовина не підходила для його цілей, але була дуже клейкою.

Застібка-липучка

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково - фото 4

Інженер Жорж де Местраль прославився завдяки винаходу застібки-липучки в 1955 році. Одного разу, повернувшись після прогулянки зі своїм собакою, він виявив на її шерсті головки будяків. Винахідник розглянув її під мікроскопом і побачив маленькі гачки, за допомогою яких головки чіплялися за шерсть тварин та інші речі. І тоді у Местраль виникла ідея створити застібку-липучку.

Віагра

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково - фото 5

Британські хіміки винайшли силденафіл — головний компонент "Віагри" і планували його використовувати для нормалізації показників артеріального тиску та усунення болю в грудні клітки через проблеми з серцем. Але в 1996 році дослідники випробували цю речовину і помітили, що вона викликає ерекцію, чим полегшує біль.

Сірники

П'ять речей, які були вигадані зовсім випадково - фото 6

"Сірчані сірники", які стали прообразом сучасних сірників винайшов у квітні 1827 року англійський фармацевт і хімік Джон Уокер. Він скористався дерев'яною паличкою для того, щоб розмішати фосфорну суміш. Частина цієї суміші залишилася на кінчику, і коли Уокер спробував стерти її об кам'яну стіну, та спалахнула.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, у яких речей є термін придатності, але мало хто про це знає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини